miercuri, 9 aprilie 2014

Ron Hill, povestea de succes a unui maratonist legendar din Marea Britanie

Ron Hill, povestea de succes a unui maratonist legendar din Marea Britanie
Sursa foto: manchestereveningnews.co.uk
Spuneam în acest articol că am aflat recent de brand-ul RONHILL. Căutând şi alte informaţii, am aflat că a fost fondat de un maratonist legendar din Marea Britanie, al cărui nume este, evident, Ron Hill. A fost al doilea om, după Derek Clayton, care a spart bariera de 2h:10 la maraton, pe 23 iulie 1970, cu rezultatul de 2:09:28, la Edinburgh.

Rezultatul de la Edinburgh este impresionat şi datorită faptului că l-a obţinut după doar 3 luni de la participarea la Maratonul din Boston, pe 20 Aprilie 1970, unde a obţinut locul 1, cu rezultatul de 02:10:30. Pe lângă acestea, a participat şi la două maratoane olimpice, în  1964 la Tokyo şi în 1972 la Munich. A stabilit recorduri mondiale şi la alte distanţe, cum ar fi 10 mile, 15 mile şi 25 de kilometri.

Ron Hill, povestea de succes a unui maratonist legendar din Marea Britanie
Sursa foto: pikeracers.com
În 1970, Ron Hill a fost desemnat maratonistul anului, de către Track & Field News, datorită rezultatelor excelente de la Boston şi Edinburgh. În 1971 i-a fost decernat Ordinul Imperiului Britanic, pentru meritele sale din atletism. În total a participat la 115 maratoane, dintre care 112 le-a parcurs în mai puţin de 2h:50, 103 sub 2h:45 şi 29 sub 2h:20. Ultimul maraton la care a participat, a fost în 1996, în cadrul ediţiei cu numărul 100 a Maratonului din Boston. O listă completă cu toate realizările sale o găsiţi aici.

Printre reuşite se numără şi îndeplinirea obictivului de a participa la competiţii în 100 de ţări, înainte de împlinirea vârstei de 70 de ani. Dar poate cea mai impresionantă reuşită o reprezintă perseverenţa sa de a alerga în fiecare zi. A început acest obicei pe data de 20 decembrie 1964 şi nu a ratat nici o zi până în prezent. Pe 20 decembrie 2013 se împlinea al 49-lea an de alergări în zile consecutive, însumând 158628 mile (255287 kilometri). Având în vedere că anul acesta va sărbători al 50-lea an, cea mai potrivită urare o reprezintă clasicul La Mulţi km/Ani!!! Şi se pare că aşa va fi, deoarece întrebat fiind dacă se va opri cu această ocazie, a răspuns că vrea să continue.

Ron Hill, povestea de succes a unui maratonist legendar din Marea Britanie. Logo
Sursa foto: ronhilldownunder.co.uk
Prin înfiinţarea companiei Ron Hill Sports, în 1970, a avut o contribuţie importantă în lumea sportului. Ideea i-a venit după ce şi-a dat doctoratul în chimie textilă, fiind convins de beneficiile materialului sintetic pentru alergători. Întrebat care a fost motivul pentru infiinţarea companiei, a răspuns: "Pentru că alergam până la serviciu şi înapoi, pe întuneric, iarna şi m-am întrebat de ce am nevoie pentru a fi în siguranţă.". Îmi vine în minte expresia "When no one helps you, do it yourself!". Şi sunt sigur că alergând în acele condiţii, a avut un organism bine călit.

Ce avem de învăţat de la Ron Hill? În primul rând, că doar prin acţiune putem obţine rezultate. Apoi că e nevoie de perseverenţă, indiferent cât de greu ni se pare la început. Doar acţionând zilnic, putem deveni mai buni. Un alt aspect important este cel al antreprenorului care şi-a pornit propria afacere, refuzând să-şi trăiască toată viaţa ca angajat. Şi nu, Ron Hill nu este vreun Superman. Este un om obişnuit, cu acelaşi potenţial pe care-l avem cu toţii. Însă este nevoie de multă muncă şi disciplină pentru a-ţi atinge potenţialul pe care-l ai. Şi bineînţeles, trebuie să-ţi doreşti să fii diferit, chiar dacă este mult mai comod să fii mediocru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări