marți, 22 aprilie 2014

Invitatie la Hercules Maraton 2014. Alergare montana si peisaje superbe. Trail running in muntii Cernei

Invitatie la Hercules Maraton 2014. Alergare montana si peisaje superbe. Trail running in muntii Cernei

Am scris aici despre experienţa avută la ediţia de anul trecut. Având în vedere că mi-a plăcut foarte mult, m-am gândit să promovez şi ediţia de anul acesta, care va avea loc pe 8 iunie 2014 în munţii Cernei.

Maratonul se desfasoara pe un traseu ce face ocolul Arjanei (1512m), cel mai pitoresc varf din muntii Cernei. Este un traseu montan pe poteci turistice, ciobanesti, drumuri forestiere si drumuri de caruta de-ale localnicilor. Startul si sosirea sunt in valea Cernei, traseul traverseaza de 2 ori creasta muntiilor Cernei, ajunge dincolo de creasta in satul Bogaltin, strabate imprejurimile pitoresti ale catunelor de munte: Dobraia, Poiana Lunga, Inelet, Cracul Mare, Prisacina. Traseul ofera panorame deosebite asupra vaii Cernei, a abrupturilor calcaroase ale muntiilor Mehedinti si impresionantei despicaturi a Cheilor Prisacinei.

Traseul are o lungime de 44.5km si peste 2300m diferenta de nivel si este marcat cu marcaj turistic punct rosu si punct galben. In zonele unde marcajul nu a putut fi aplicat (zone de pajiste, tufe) traseul va fi balizat corespunzator de catre organizatori astfel incat sa nu existe probleme de orientare.

Exista 3 timpi limita de parcurgere:

sat Bogaltin - 4h
catunul Inelet - 7h30'
sosire motel Dumbrava - 10h

Mai multe detalii pe alternativetm.ro/herculesmaraton

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări