duminică, 6 aprilie 2014

Bencecu de Jos. O altă alergare plăcută prin natură (05.04.2014)

Bencecu de Jos. O altă alergare plăcută prin natură

Ieri am continuat serialul de alergări prin natură cu un nou episod. De această dată, regizorul Ciprian Ştefănescu a inclus nişte cadre cu pante, în scop de repetiţie pentru Hercules Maraton. Platoul de filmare a fost amplasat la Bencecu de Jos, zis şi Holiud.

După o uşoară încălzire pe 1 km de şosea, am pornit la deal, pe un drum de pământ. Imediat am fost întâmpinaţi de natura cu al său peisaj superb, pe care-l vedem de fiecare dată în diferite forme. Acum am observat că a sosit primăvara, natura fiind plină de culori vii, deşi erau uşor umbrite de nori.

Cu această ocazie am fost doar patru cutezători, Ciprian, Diana, Cristina şi eu. Traseul ne-a oferit diversitate, având şi porţiuni de plat. Ştiam oricum că la final urma partea cea mai grea... o pantă destul de mare pe care urma să o alergăm de mai multe ori în sus şi în jos, pentru "distracţie". Dar până acolo, eram fascinat de peisaj. M-am bucurat că trăiesc în aceste vremuri în care telefonul este şi GPS şi aparat foto, aşa că am preluat rolul de fotograf.

Am alergat până la intrarea într-o pădure, unde Ciprian ştia că traseul trebuie să formeze un unghi ascuţit. Cum nu aveam un compas la mine, l-am crezut pe cuvânt. Aici a dirijat circulaţia pentru a fi sigur că suntem pe drumul cel bun.

Bencecu de Jos. O altă alergare plăcută prin natură

Am urmat traseul prestabilit cu o precizie foarte bună. Nu pentru că am fi devenit noi mai buni la orientare ci datorită aplicaţiei de pe telefonul Cristinei, care ne anunţa când deviam de la traseu. În acest fel am ajuns înapoi în Bencecu de Jos, unde ne aştepta bomboana de pe colivă... panta de la final. Aici am alergat de trei ori în sus şi în jos. Pentru mine a fost o experienţă importantă deoarece în mod normal nu alergam pe o aşa înclinaţie. La concursurile montane preferam să merg la deal. Acum m-am convins că se poate alerga, doar că va fi nevoie de mai mult antrenament. Aşa că este posibil să ne întoarcem în acel loc şi pentru alte "plimbări prin natură".


2 comentarii:

  1. Visez la o alergare prin natura! Culoare, distractie, miscare! Ce ai putea sa-ti doresti mai mult. Parca ma intorc in timp, in copilarie cand vad pozele de aici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi eu simt o stare de nostalgie când alerg prin aceste locuri şi îmi amintesc de perioada din copilărie când ne jucam pe câmp. Este minunat :)!

      Ștergere

Recomandări