vineri, 6 iunie 2014

Cele mai bune creme pentru încălzire şi răcire, înainte şi după alergare

Cele mai bune creme pentru incalzire si racire, inainte si dupa alergare

După cum ştiţi sau aflaţi acum, tot ce scriu pe acest blog se adresează în primul rând alergătorilor care se află la început. Cei avansaţi probabil nu au nevoie de sfaturile mele. Aşa că, sper să nu vi se pară banal subiectul de azi. M-am gândit că ar fi util să amintesc şi de cremele de încălzire şi răcire pe care le folosesc îainte şi după alergare, deoarece le consider foarte utile. Alergătorii avansaţi probabil că folosesc Ice Power Hot/Cold. Eu unul am descoperit mai demult cremele din poza de mai sus, la un magazin de produse naturiste şi sunt foarte mulţumit de ele.

Pentru a elimina orice dubiu din start, aceste creme sunt pentru utilizare externă. Spun asta pentru  a fi sigur că nimeni nu va repeta experienţa amuzantă a unui prieten, de la semimaratonul din Novi Sad, când a gustat din gelul pentru încălzire.

Revenind la cremele noastre, cea pentru încălzire se foloseşte înainte de antrenament. Conţine ardei iute, arnica, rozmarin şi camfor. Extractele conţinute au efect de încălzire, vitalizarea şi liniştirea muşchilor, reducând senzaţiile de durere, tensiune şi oboseală. Ardeiul iute ajută la junghiuri, nevralgii, dureri reumatice, lombosciatică, articulaţii dureroase şi la sechele rămase din traumatisme mai vechi. Redă mobilitatea articulaţiilor şi intensifică circulaţia snguină periferică. Utilizat cu regularitate prin masaj, acest balsam corectează silueta prin alungarea celulitei şi ajută la dispariţia varicelor. ATENŢIE: Poate provoca reacţii de hipersensibilitate prin înroşirea pielii. Testaţi în prealabil pe un prieten, pardon, pe o porţiune de piele mai mică. A nu se aplica pe ochi şi răni deschise. Aş face o completare bazată pe experienţa propie: A nu se aplica pe "zone interesante"! Prin urmare, după ce vă daţi cu această cremă, spălaţi-vă bine cu săpun pe mâini înainte de a merge la toaletă.

Crema pentru răcire se foloseşte după antrenament. Ajută la liniştire şi relaxare. Este bogată în preţioase extracte din ierburi tradiţionale. Conţine extracte de camfor, arnica montană şi mentă, care au ca efect răcorirea, vitalizarea şi liniştirea pielii, reducând senzaţia de oboseală. Nu se pune pe ochi, răni deschide şi "zone interesante". Se aplică prin masare uşoară până se absoarbe. Este recomandat pentru toate tipurile de piele.

Cu aceste creme m-am dat înainte şi după primul meu maraton oficial (şi internaţional în acelaţi timp), de la Budapesta, în 2012.

Bineînţeles, pe lângă aceste creme, este recomandat să faceţi şi exerciţii de încălzire înainte de alergare iar după, să ţineţi cel puţin duşul cu apă rece pe articulaţii şi muşchi, dacă nu folosiţi gheaţă. Este important acest lucru pentru a evita riscul de inflamaţii. Pentru încălzire, crema acţionează doar la nivel local, intesificând circulaţia sanguină. Dar exerciţiile ajută şi la creşterea ritmului cardiac, pregătind organismul pentru efort. Iar după antrenament, ritmul cardiac trebuie adus la un nivel normal, scăzând intensitatea exerciţiului. Dar despre acestea, într-un episod viitor...

Dacă aveţi şi alte sugestii de creme, vă rog să le amintiţi într-un comment!

Mulţumesc!

13 comentarii:

  1. Salut! Nu am auzit de aceste creme, dar le voi lua in considerare si pentru asta iti multumesc.
    Inca nu am folosit niciodata astfel de creme, dar totusi am cautat ceva de genul (putin ce-i drept) si am dat peste un unguent numit "gheara dracului", ne poti spune 2-3 cuvinte si despre acesta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Andrei! Am încercat şi eu Gheara Dracului. Cred că este mai mult pentru durere. Nu am simţit acea răcoare intensă pe care o simt de la crema din poza de mai sus.

      Ștergere
  2. Salut !!

    Imi poti spune de unde le putem achizitiona?

    Cu stima, Cip

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Cip!

      Nu e un loc anume. Întreabă la orice magazin de produse naturiste!

      Salutare!

      Ștergere
  3. Buna!
    Si eu o folosesc pe cea de incalzire. Ma rog, e o crema anticelulitica pe baza de ardei iute- Revicel se numeste. O masez pe burta si apoi infasor cu folie alimentara..brate, picioare....
    Recunosc, sunt la inceput de drum, e greu, dar nu ma las!
    Multumesc pentru informatiile de pe blog! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu sunt o alergatoare incepatoare....sunt foarte utile sfaturile primite!Chiar imi doresc sa scap de acest sedentarism acumulat de-a lungul timpului (am doar 27 de ani dar totusi....). Sunt gata de start!

    RăspundețiȘtergere
  5. In Octombrie am primul marathon (deja is in febra evenimentului). Alerg, si alergam destul de bine, dar marind de la 3x pe saptamana la 4x pe saptamana, am simtit cum muschii ma dor dupa km10, insa de cand folosesc cremele, altfel alerg...
    Multumesc de acest articol !

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumeesc, la fel iti doresc si tie !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bun gasit!
    Cremele acestea se aplica pe articulatii si muschii picioarelor sau doar pe articulatii? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cea verde e cu efect de răcire? E buna pt dureri lombare?

    RăspundețiȘtergere

Recomandări