miercuri, 11 iunie 2014

Vasile Stoica, 12000 de kilometri în scaunul cu rotile prin Europa. O lecţie de viaţă

Vasile Stoica, 12000 de kilometri în scaunul cu rotile prin Europa. O lecţie de viaţă

Despre Vasile Stoica mi-a povestit prima dată o prietenă pasionată de alergare, Diana Crăiniceanu. Apoi, când am fost la Gărâna Run am aflat de la Diana, Vali Mureşan şi Cristina Mureşan despre viitorul său turneu şi despre cum cei de la Alergotura vor să-l ajute cu promovarea. În acel moment am fost impresioant de povestea lui, aşa că m-am oferit să public şi eu un articol pe blog. Ulterior, cu ocazia unei alergări în Timişoara, Andrei Roşu a contribuit cu idei importante pentru a-l ajuta pe Vasile Stoica în realizarea acestui proiect curajos.

Pe mine m-a impresionat povestea lui Vasile pentru că ne învaţă pe toţi o lecţie de viaţă despre sufletul uman care poate depăşi orice limitări fizice.

Vasile Stoica, 12000 de kilometri în scaunul cu rotile prin Europa. O lecţie de viaţă. Harta Europa
Sursa foto: redesteptarea.ro
În continuare vă las articolul de promovare al celor de la Alergotura:


Vasile Stoica a traversat America pe Route 66 de la Los Angeles la Chicago. A facut o calatorie pana la cel mai vestic punct al Europei si o alta pana la cel mai nordic. A realizat un turneu in jurul lumii de 36.000 km intr-un an de zile. A intrat in cartea recordurilor (Guinness World Records) pentru cea mai lunga distanta parcursa in 24h pe pista de atletism a unui stadion… in fotoliu rulant. Da, Vasile Stoica le-a facut pe toate acestea numai prin forta bratelor si a vointei. Pasiunea si visul l-au transformat intr-un invingator!

Anul acesta Vasi si-a propus sa plece intr-un nou turneu prin Europa (12.000 km) in care sa atinga cel mai sudic punct al continentului, pe insula Gavdos, in Grecia, la 20 km de Cipru. El incearca sa atraga atentia opiniei publice asupra necesitatii de a integra in societate persoanele cu dizabilitati. Noi cei din Alergotura il consideram pe Vasi un model si ne bucuram ca avem sansa de a-i fi alaturi la start.

Membrii Alergotura il vor insoti pe Vasi în alergare la plecarea sa in turneu, vineri 27 iunie 2014, din localitatea Bencecu de Sus (comuna Pischia) pana in localitatea Dumbravita (~20km), ambele in Judetul Timis. Apoi, sambata 28 iunie 2014, incepand cu ora 10:00, vom alerga alaturi de Vasi din fata Primariei Dumbravita prin Timisoara in drumul sau spre Serbia. Esti binevenit si tu sa ne insotesti ca sa iti arati sprijinul fata de Vasi!

Sau poti contribui la strangerea fondurilor necesare pentru a-l aduce cat mai aproape de visul sau accesand platforma Galantom.ro, o platforma a oamenilor generosi mereu dispusi sa isi ajute semenii.

De asemenea, daca doresti sa il sustii in acest nou efort, o poti face si prin donatii de bunuri necesare deplasarii, cum ar fi: camera video pentru biciclete, manusi de vara pentru biciclisti, geanta de biciclete pentru portbagaj, cort impermeabil pentru 2 persoane (Vasile si fotoliul rulant), rucsac impermeabil, tricouri si sepci inscriptionate, abonament de telefonie mobila cu roaming.

Succesul lui Vasile Stoica nu consta numai in distantele deosebit de lungi pe care le parcurge, ci in puterea de a continua spre telul propus indiferent de obstacole. Pe noi, Vasile Stoica ne inspira si ne motiveaza sa fim mai buni, sa ne reamintim care sunt valorile pe care ar trebui să le avem. Speram sa te inspire si pe tine sa realizezi care sunt valorile in care crezi si tu!

Mai multe despre turneul lui Vasi pe site-ul lui personal www.c2k.ro sau la 0749 494 605.


La final, pentru mai multe detalii vă las câteva clipuri cu Vasile Stoica.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări