luni, 7 aprilie 2014

Wings For Life World Run. Pe 4 mai 2014 intreaga LUME va alerga pentru CEI CARE NU POT

Wings For Life World Run - Intreaga LUME va alerga pentru CEI CARE NU POT

Pe 4 mai 2014 unul dintre cele mai mari si unice evenimente de alergare din lume va avea loc simultan pe cinci continente sub numele de “Wings for Life World Run”. Romania se numara printre tarile care va alerga pentru cei care nu pot.

Totul va fi diferit odata cu “Wings for Life World Run”: toti cei care iubesc sportul, de la alergatori part-time si amatori, pana la sportivi profesionisti pot participa la acest eveniment care schimba regulile unui maraton obisnuit; cursa nu are o distanta fixa si toti alergatorii din intreaga lume vor lua startul in acelasi timp. Niciodata, in istoria sportului nu a mai avut loc un astfel de eveniment.

Mii de alergatori vor lua startul pe 4 mai 2014 la ora 10 UTC (12.00, ora Romaniei) in peste 40 de locatii diferite de pe cinci continente, in diferite conditii de vreme si momente ale zilei. Alergatorii din California vor incepe la 3 dimineata, in timp ce in Europa va fi ora pranzului, iar in Taiwan va fi 6 dimineata.

Toate acestea pentru a ajuta la indeplinirea misiunii Wings for Life: sa gaseasca un remediu pentru vindecarea traumatismelor maduvei spinarii.

Niciodata nu a mai avut loc o competitie ca aceasta. Nu exista o linie de finis, asa cum este la fiecare cursa traditionala. Aici, participantii vor alerga in fata unei “masini oficiale de finis”, fiecare masina fiind dotata cu acelasi echipament de cronometrare conectat la un clasament mondial in timp real. Dupa o jumatate de ora dupa ce participantii au luat startul, masina oficiala de finis va pleca in urma lor cu o viteza constanta. Odata ce masina oficiala de finis depaseste un participant, pentru acesta cursa se va incheia. Asa va decurge intreaga cursa pana cand cate un singur participant de sex masculin si unul de sex feminin din intreaga lume vor ramane in competitie. Numai ei vor fi incoronati drept campionii mondiali Wings for Life World Run.

Printre concurenti si-au exprimat deja participarea fostul pilot de Formula 1 David Coulthard, surferul de renume mondial Robby Naish, fostul pilot de Formula 1 Eddie Jordan, fostul schior si actualmente pilot de curse Luc Alphand, Iron Man Marc Herremans, ultra-maratonista Sabrina Mockenhaupt si alte legende ale sportului mondial, care s-au oferit ca ambasadori voluntari ai evenimentului.  

David Coulthard a spus: “Wings for Life World Run este o initiative fantastica si ar trebui sa se implice cat mai multa lume, sa alergam impreuna, din fiecare colt al mapamondului, in acelasi timp, pentru aceeasi cauza.”
Ce l-a motivat pe Coulthard sa se alature acestui proiect este ca 100% din taxa de inscriere va merge catre Wings for Life, o fundatie care finanteaza proiecte de cercetare stiintifica de clasa mondiala si studii clinice care urmaresc vindecarea maduvei afectate.

Se estimeaza ca 3,000,000 de oameni din intreaga lume se confrunta cu afectiuni ale maduvei spinarii. In fiecare an, aproximativ 130,000 de persoane sunt implicate in accidente care le afecteaza maduva spinarii, urmate de paralizie – majoritatea persoanelor sunt victime ale unui accident rutier. Initiativele de cercetare in aceasta directie apartin in mare parte organizatiilor private. Fiind o organizatie non-profit, Wings for Life se bazeaza pe ajutor si donatii pentru a strange fonduri care sa sustina proiectele de cercetare. Wings for Life foloseste garantat 100% din donatiile primite pentru a fi folosite in proiectele de cercetare. 

Cei care doresc sa ia parte la evenimentul de pe 4 Mai 2014, se pot inregistra pana pe 20 aprilie 2014 pe www.wingsforlifeworldrun.com. Ca organizator oficial al Wings for Life World Run in toate tarile participante, Red Bull va poate asigura ca intreaga suma acumulata prin sistemul de plati European Merchant Services (EMS) va ajunge direct la fundatia Wings for Life.

Alergand la acest eveniment, nu numai ca vei fi parte dintr-un eveniment global cu adevarat revolutionar, dar vei ajuta la gasirea unui remediu pentru vindecarea traumatismelor maduvei spinarii.


Ambasadorii României la acest eveniment sunt Andrei Roşu, Toma Coconea, Mihaela Radulescu, Daniel Pisica si George Balta.

Wings For Life World Run - Intreaga LUME va alerga pentru CEI CARE NU POT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări