vineri, 8 august 2014

Ciprian Ştefănescu aleargă la Transmaraton pentru Pădurea Copiilor, un proiect al celor de la Viitor Plus

Ciprian Ştefănescu aleargă la Transmaraton pentru Pădurea Copiilor, un proiect al celor de la Viitor Plus

V-am mai povestit despre Ciprian Ştefănescu în articolul despre cum s-a lăsat de fumat după 23 de ani şi cel în care vă povesteam despre cum am alergat alături de Andrei Roşu la Stadion Ştiinţa, Timişoara. Având în vedere că Andrei Roşu face parte din echipa de organizare a Transmaratonului, se pare că alergarea de la Stadionul Ştiinţa a fost doar o uşoară încălzire pentru această ocazie. Iar cum Ciprian este un iubitor al naturii, s-a gândit să susţină cauza nobilă pentru plantarea de copaci, denumită Pădurea Copiilor. Prin participarea sa, îşi doreşte să strângă fonduri pentru acest proiect. Orice donaţie este binevenită, pe această pagină! Iată declaraţia lui de pe site-ul evenimentului:


Salut,

Ma numesc Ciprian, am 39 de ani si sunt un alergator din Timisoara.

Auzim deja mult prea des pe toate canalele media ca in Romania situatia despaduririlor a ajuns critica si ca defrisarile masive din ultimii ani (incluzand aici si taierile ilegale) cauzeaza o gama variata de probleme de mediu (vezi inundatiile fara precedent din ultimul timp).

Rapoartele oficiale arata ca in Romania se taie trei hectare de padure pe ora (!!!) si ca in ultimul secol România a pierdut jumatate din padurile sale. Daca vom continua in acest ritm, tara in care vor trai copiii nostri va fi una stearpa si nisipoasa.

Este in puterea fiecaruia dintre noi sa actioneze pentru a schimba aceasta situatie.

Pe 20 septembrie voi alerga la TransMaraton, pe cea mai frumoasa sosea montana din lume, pentru plantarea si ingrijirea a 10.000 de puieti, in cadrul proiectului Padurea Copiilor, campanie prin care se doreste plantarea si îngrijirea unui puiet pentru fiecare nou-nascut din România.

Pana acum, prin întregul program de împaduriri gestionat de asociatia non-guvernamentala ViitorPlus au fost plantati si îngrijiti aproape 227.000 de puieti (37 de hectare de teren degradat transformate în viitoare paduri) în 5 locatii din sudul tarii (în judete foarte slab împadurite).

Poti pune si tu umarul pentru a ajuta la realizarea acestui proiect; imagineaza-ti ca peste niste ani o sa te poti plimba printr-o padure impunatoare si iti vei putea spune ca ai contribuit si tu la plantarea si ingrijirea ei.

Nu exista o suma minima, orice donatie este binevenita!

Va multumesc tuturor pentru sprijin si m-as bucura sa spuneti si altora despre Padurea Copiilor si ce ne-am propus sa construim impreuna.

Ciprian.



În continuare, vă las şi câteva informaţii despre Transmaraton.

Ciprian Ştefănescu aleargă la Transmaraton pentru Pădurea Copiilor, un proiect al celor de la Viitor Plus. Logo

După cum ne-au obişnuit organizatorii şi la ediţiile trecute, acest concurs va avea 3 probe, semimaraton (21 km), maraton (42 km) şi ultramaraton (64 km). Mai multe detalii despre traseul fiecărei probe, găsiţi aici!

Data si locul desfasurarii Competitiei:

Competitia se va desfasura in zilele de sambata, 20 septembrie 2014, pe drumul national Transfaragarasan intre Balea Cascada si Cabana Capra.

Pe durata concursului este permisa circulatia auto, insa conducatorii auto vor fi avertizati de catre politia rutiera cu privire la derularea competitiei si necesitatea reducerii vitezei.

Traseul de concurs

- Semimaraton – Cabana Balea Cascada - Cabana Capra (aprox. 21 km - 1050m diferenta pozitiva de nivel)

- Maraton – Cabana Capra - Cabana Balea Cascada - Cabana Capra (aprox. 42 km - 2100m diferenta pozitiva de nivel)

- Ultra maraton – Cabana Balea Cascada - Cabana Capra - Cabana Balea Cascada - Cabana Capra (aprox. 64 km - 3140m diferenta pozitiva de nivel)

In timpul curselor, pe tronsonul Cabana Balea Cascada - Cabana Capra, vor fi amplasate puncte de revitalizare unde concurentii se vor putea alimenta cu ceai cald, apa plata, bautura izotonica, mere, banane, portocale, glucoza (localizarea exacta a punctelor de hidratare va fi anuntata pe site pana la data competitiei, urmand a fi marcate si pe harta).

Traseul va fi integral pe sosea. Pe timpul desfasurarii curselor, participantii nu pot parasi traseul de alergare si nici nu il pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative. Parasirea traseului de alergare stabilit poate duce la descalificarea concurentului. Data fiind periculozitatea zonei, concurentii sunt rugati in mod expres sa nu incerce scurtarea traseului sau adoptarea de trasee alternative.

Inscriere

Inscrierea participantilor se poate face in doua moduri:

- inscrierea in tombola organizata pe site-ul www.transmaraton.org.

- asumarea rolului de fundraiser pentru una dintre asociatiile partenere.

Din motive logistice si pentru desfasurarea in siguranta a competitiei, numarul participantilor este limitat, dupa cum urmeaza:

- Semimaraton – 135 persoane

- Maraton – 35 persoane

- Ultra maraton – 30 persoane

Taxa de participare

- Semimaraton – 160 lei/persoana.

- Maraton – 180 lei/persoana.

- Ultra maraton – 210 lei/persoana.

Taxa se achita atat de catre castigatorii la tombola, cat si de fundraiseri.

Atentie! Neplata taxei de participare intr-un termen de maxim 5 (cinci) zile lucratoare de la data confirmarii inscrierii va duce la invalidarea inscrierii, pe site-ul oficial al competitiei locul de participare al neplatitorilor devenind vacant.

Taxa de participare se poate rambursa in valoare de 70% doar daca este trimisa o cerere catre organizatori cu cel putin 2 luni inainte de eveniment.

Start si limite de timp

- Ultra maraton:, ora 4:30, cu 11 ore limita de timp.

- Semimaraton: ora 10, cu 3h 30m ore limita de timp.

- Maraton: ora 08:00, cu 7 ore limita de timp.

Pentru cursa de Ultra maraton va exista un punct de verificare intermediar la cabana Capra. Concurentii de la cursa de Ultra maraton care nu reusesc sa treaca de acest punct in mai putin de 4:30 ore vor fi descalificati si opriti sa continue cursa.

Atentie: continuarea cursei dupa depasirea timpului limita este interzisa.

Regulamentul complet îl găsiţi aici!

Mai multe informaţii despre concurs, pe pagina oficială Transmaraton!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări