marți, 26 august 2014

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. 22.08.2014

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri

În articolul despre Runsilvania WILD RACE scriam următoarele rânduri:

Dintr-o dată, mă trezesc brusc la sunetul unei mitraliere (M60 mai exact). Se aude sunetul ei greu şi îmi reamintesc că suntem în război... cu noi. Ceilalţi soldaţi s-au trezit deja. Dar mai stau un pic, doar un pic, mai 5 minute... Până când mitraliera se aude din nou... Am fost inspirat să-mi pun alarma asta la telefon :).

Dar în weekend-ul care a trecut nu a mai fost vorba de alarma telefonului, totul a fost real...

După ce l-am invitat şi pe Mario la Martonul Dacilor, acesta îşi făcea griji că nu o să fie primit deoarece perioada înscrierilor se încheiase. Dar după ce a folosit "te power of email", s-a liniştit. Organizatorii i-au acceptat banii pentru taxa de înscriere. Să fie plătit!

Aşa că ne-am adunat cu o zi înaintea concursului în transportorul de rozboi al familiei Briscan, ne-am aliat şi cu Dani Mărgăuan şi am plecat la luptă. Să fie pornit... motorul, cu destinaţia Orăştie - luat bere - Arsenal Park.

Drumul până la Orăştie, îl ştiţi: Ce frumos, ieşim din Timişoara! Ce frumoase sunt peisajele de pe drum. Ce bine, am ajuns! Bun, de unde luăm bere? Am găsit o "popotă" în apropiere iar aici ne-am întîlnit cu un alt aliat. Ne-am hotărât să-l luăm şi pe el cu noi... Noi şi Tuborg :)! Ne-am luat fiecare câte două obuze de 0,75L şi am pornit să asediem Arsenal Park-ul.

Ştiam că de aici trebuie să ne ridicăm pachetele de participare la concurs. Dar se pare că am luat inamicul prin surprindere, deoarece am ajuns prea devreme. Ce să şi faci vreo 4 ore? Ne-am uitat în jur şi era clar că nu ne vom plictisi :).

Dar după de am fost rănit pe câmpul de luptă de la Şiria, m-am hotărât să nu mai alerg fără cască...

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Casca de protectie

Primul obiectiv strategic pe care l-am cucerit a fost un poligon de tragere de lângă Arsenal Park. Acolo erau mai mulţi oameni pasionaşi de arme. Am înţeles asta deoarece deşi vorbeau în română, aveam impresia că vorbesc "limbi străine". Asta până se trăgeau câteva focuri de armă şi nu mai auzeam nimic. Am înţeles şi de ce aveau căşti pe urechi în timp ce trăgeau. Se pare că nu erau pentru muzică. Dar noi comunicam de parcă era dată muzica tare. Deşi eram foarte aproape unii de alţii, expresia de bază era, strigată: Ce ziiici? Nu te auuud!

Ne-am jucat şi noi puţin cu unele arme. Asta după ce întrebam de mai multe ori: Sigur nu sunt încărcate? Sigur nu-mi zbor creierii din greşeală? Mi s-a explicat că o regulă de bază la poligon este că armele nu sunt încărcate decât pentru tragere. Era imposibil să fie o armă încărcată, aruncată pe jos. Ok, m-am liniştit. Acum hai să par dur cu arma în mână!

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Armă lunetă

Dar i-am lăsat pe profesionişti să ne arate "cum se face"...








După ce ne-am mai spart timpanele o vreme pe acolo, am simţit o nevoie metafizică de linişte. Aşa că eu, Mario, Dani şi mătuşa Tuborg (tuşi Tuborg), ne-am hotărât să facem un tur prelungit al Arsenal Park-ului. Şi aşa a început nebunia...

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Florin Chindea şi Mario pe tanc

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Dani Mărgăuan

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Dani Mărgăuan şi Mario pe transportor

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Maşină de luptă şi Avion

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Avion

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Avion interior

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Aeroport

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Florin Chindea şi Dani Mărgăuan părând viteji

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Florin Chindea pe maşină cu rachete în spate

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Dani Mărgăuan şi Mario la execuţie

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Florin Chindea şi Mario pe motocicletă

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Dani Mărgăuan şi Mario. Soldaţi

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Elicopter

Mai multe poze de la operaţiunea Arsenal Park, găsiţi în acest album!

Cum o poză face cât 1000 de cuvinte, vă daţi seama ce roman am scris mai sus? Dar urmând firul epic, un video face cât 1000 de poze? Nu ştiu, însă dacă tot eram la Arsenal Park, am zis să facem şi un film de Oscar. Ce a ieşit, este peste aşteptările oricărui admirator de comedie.


Titlu: Bootcamp Workout

Actori: Dani şi Mario

Scenariul şi Regia: Tuborg

Cameraman: Florin Chindea

IMDb rating: 10 (peste The Dark Knight şi Titanic)




După filmări, ca nişte adevărate vedete de cinema, ne-am relaxat la piscină. Un masaj mai lipsea dar maseur-ul echipei a preferat să-şi facă selfie-uri cu pantofii :).

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Dani Mărgăuan după filmări

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Mario după filmări

Arsenal Park, Orastie. Ziua dinainte de Maratonul Dacilor. Preludiul unei aventuri. Florin Chindea după filmări

Ca o paranteză, apropo de selfie, în drum spre Orăştie, am văzut pe cineva purtând un tricou cu un mesaj motivaţional...

Revenind la predicat, după aceste momente de glorie, am mers să ne ridicăm kit-urile de participare la Maratonul Dacilor. Ne-am întâlnit şi cu Ioana Moldovan, gazda noastră din Orăştie, care ne-a dus cu maşina până la pensiunea exclusivistă cu muuulte stele, unde urma să fim trataţi regeşte de familia ei.

Aici am fost şantajaţi emoţional de mama ei, care ne-a ademenit cu cele mai bune bucate şi de tatăl ei, care ne-a ademenit cu cea mai bună... ştiţi voi, băutura ideală din seara dinainte de consurs... După ce am parcurs şi această etapă, am mers la culcare. În ziua următoare aveam de dus o bătălie grea şi trebuia să fim odihniţi...

UPDATE: Continuarea poveştii o găsiţi în articolul Maratonul Dacilor 2014. O călătorie istorică în timp şi spaţiu. Alergare de la Arsenal Park, Orăştie până la Sarmizegetusa Regia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări