joi, 7 august 2014

Alergare montană de peste o sută de kilometri. Apariţie în ediţia tipărită a ziarului Renaşterea Bănăţeană, joi, 07.08.2014

Alergare montană de peste o sută de kilometri. Apariţie în ediţia tipărită a ziarului Renaşterea Bănăţeană, joi, 07.08.2014

După ce anul trecut am alergat cei 86 de kilometri pe traseul Timişoara - Arad şi retur, cei de la Renaşterea Bănăţeană au fost impresionaţi şi au scris articolul Alergarea, o pasiune sanatoasa. Cum era de aşteptat, planurile mele pentru anul acesta erau să alerg 100 de kilometri. Aşa că recent le-am acordat un nou interviu iar azi a apărut în ediţia tipărită articolul "Alergare montană de peste o sută de kilometri!". Am vorbit despre ultrarunning, Ciucaş X3, alergarea de 61 km pe traseul Timişoara - Lugoj şi altele. În continuare, voi publica articolul şi aici, pentru a vă oferi "varianta on-line" :).


Alergare montană de peste o sută de kilometri!

La aproape un an de la isprava parcurgerii în alergare a 86 de kilometri între Timişoara şi Arad, cu revenire imediată în oraşul de pe Bega, Florin Chindea şi-a propus să participe la un ultramaraton ce se întinde pe distanţa a... 105 kilometri, având de înfruntat şi peste cinci mii de metri reprezentând diferenţa de nivel! Ciucaş X3 este numele competiţiei de alergare montană pe care participanţii, cu toţii iubitori de mişcare în natură, o văd ca pe o excelentă oportunitate de atingere a limitelor fizice într-un cadru organizat. Iar 13 septembrie este data marii provocări lansate de organizatorii celei de-a cincea ediţii a întrecerii atletice cu startul şi finish-ul date în localitatea prahoveană Cheia.

Participarea timişoreanului Florin Chindea, de profesie maseur, este condiţionată de o refacere completă după o căzătură zdravănă suferită pe un alt traseu cu sinuozităţi şi multe urcuşuri, în judeţul Arad. Dacă totul va decurge normal, pregătirea pentru Ciucaş X3 o va face la Runsilvania Wild Race, un semimaraton montan cu o mie de metri diferenţă de nivel ce va avea loc pe 16 august, şi la Maratonul Dacilor, o săptămână mai târziu, unde va avea de înfruntat, în afara celor 42 de kilometri clasici, şi o diferenţă de nivel de două mii de metri!

"Ciucaş X3 este o întrecere dificilă şi tocmai acest lucru mi-a stârnit interesul. Acum o lună m-am hotărât să particip. De mai mult timp aveam în plan să parcurg traseul Reşiţa - Timişoara, unde am calculat o distanţă de o sută de kilometri. Mi s-a părut însă mai tentant să alerg 105 kilometri cu diferenţă de nivel, mi-am zis că sigur este o provocare mai mare. După ce am parcurs 86 de kilometri anul trecut, pentru 2014 îmi stabilisem pragul de o sută de kilometri. Este posibil să fac şi Reşiţa - Timişoara, de dragul traseului, undeva prin luna noiembrie", ne-a declarat Florin Chindea.

Din palmaresul personal al timişoreanului în vârstă de 30 de ani mai fac parte alegări pe distanţe de 52, 60, 61 şi 77 de kilometri, având la activ şi mai multe semimaratoane şi maratoane. Una dintre cele mai dragi alergări a fost cea dintre Timişoara şi Lugoj alături de Vasile Stoica, pe care l-a condus în primii kilometri ai unei noi aventuri prin Europa.

Alergare montană de peste o sută de kilometri. Apariţie în ediţia tipărită a ziarului Renaşterea Bănăţeană, joi, 07.08.2014. Ziar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări