joi, 27 martie 2014

Cel mai bun echipament de alergare pentru Trail Running

Cel mai bun echipament de alergare pentru Trail Running
Sursa foto: onward-outward.co.uk
Spuneam în acest articol că la alergările pe care le facem în weekend-uri, pe diferite trasee din judeţul Timiş, se aplică regulile de la Trail Running. Avem teren imprevizibil, sub toate formele... pajişte, drum de pietriş, pământ arat şi uneori noroi. Deşi alergăm pe câmp, există şi uşoare diferenţe de nivel. Bineînţeles că nu avem traseul de la Hercules Maraton dar nu putem să mergem cu pantofii de alergare pentru şosea sau cu echipamentul pe care-l folosim la pista de atletism. Eu fiind alergător de şosea, pe plat, bineînţeles că mi s-a deschis o lume nouă cu alergările din ultima vreme. Aşa că încerc să-mi dau sema care ar fi cel mai bun echipament pentru Trail Running.

Voi începe de sus în jos.

În primul rând, alergând sub razele soarelui, cred că este nevoie de o şapcă. Această RONHILL RUN cred că este potrivită.

Un tricou foarte bun am văzut la IronMan Oradea, purtat de Cristian Negrea. Era mulat pe corp şi nu permitea nici o fricţiune cu pielea. Este vorba de acest tricou de la COMPRESSPORT.

În funcţie de temperatură, pentru stratul al 2-lea aş folosi acest tricou cu mânecă lungă RONHILL TRAIL.

În caz că vremea este mai rea, ar fi nevoie de un al 3-lea strat. De exemplu o jachetă RONHILL MICROLIGHT.

Referitor la pantalonii pentru alergare, nu-mi dau seama care ar fi mai buni. Pentru mine este suficient să fie mulaţi şi confortabili.

Alte două elemente importante pentru confort sunt lenjeria şi şosetele pentru alergare. Eu momentan folosesc ceva basic dar pe viitor va trebui să caut şi ceva mai bun. Îmi place cum arată această pereche de şosete de la COMPRESSPORT.

Deşi la capitolul pantofi de alergare stau bine, îmi dau voie să visez în continuare. Aceşti INOV-8 BARE GRIP 200 şi LA SPORTIVA BUSHIDO arată foarte bine. Cred că nici o formă de teren nu le-ar rezista.

Şi nu în ultimul rând, am observat că mi-a prins bine rucsacul de tip camelback, în care mi-am pus apă, isotonic, banane şi batoane. Momentan am unul de care sunt mulţumit, deşi nu este atât de performant precum acest RONHILL VIZION 20 L.

Cu această ocazie am început să descopăr şi brand-uri noi. De exemplu, am aflat recent de RONHILL.

În continuare aştept sfaturi de la alergători cu mai multă experienţă. Care credeţi că este cel mai bun echipament pentru Trail Running?

8 comentarii:

 1. Cel mai bun echipament e cel pe car ti-l permiti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aşa este! Însă e bine să fii atent să nu-ţi iei nici cele mai ieftine lucruri. Mai ales referitor la pantofi, rişti să te accidentezi dacă nu ai ceva bun...

   Ștergere
  2. Eu zic ca daca alergi pana in 5 km si doar de 2-3 ori pe saptamana poti sa te incalti cu ce vrei. insa in momentul in care cresti distantele si/saumaresti frecventa alergarilor se impune sa faci un upgrade al papucilor de alergat. Cu atat mai mult daca mai apar si concursuri.

   Ștergere
 2. Am gasit acest tricou de la COMPRESSPORT pe AliExpress cu vreo 30 de dolari dar din pacate nu pot sa stiu daca nu cumva ii fake.

  http://www.aliexpress.com/item/2014-compressport-black-white-bicycle-sports-clothing-summer-Bike-Riding-Shirts-outdoor-long-sleeve-cycling-jersey/2031936113.html

  As vrea sa stiu daca aceste echipamente de compresie chiar ajuta la ceva sau ii mai mult reclama?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu nu am folosit echipament de compresie. Dar din ce am înţeles de la cei care au folosit, se pare că ajută!

   Ștergere
 3. În primul rând mulțumesc mult pentru un astfel de post minunat. Aș dori să știu mai multe despre astfel de subiecte și speranța de a obține unele informații mai utile de pe blog-ul. C U curând.

  Echipament sportiv

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna dimineata! Pentru un incepator in trail running pe distante mici(4-5 km) am gasit acesti pantofi Kalenji. http://www.decathlon.ro/incaltaminte-trail-alergare-kapteren-discover-negru-barbati-id_8295044.html . Ce parere aveti?

  RăspundețiȘtergere

Recomandări