joi, 11 septembrie 2014

Remus Sime a strâns peste 10000 Lei pentru burse şcolare, la alergarea de 200 km, Alerg Pentru O Cauză. Donaţiile continuă

Remus Sime a strâns peste 10000 Lei pentru burse şcolare, la alergarea de 200 km, Alerg Pentru O Cauză. Donaţiile continuă. Beiuş

V-am povestit despre Remus Sime şi proiectul său Alerg Pentru O Cauză, în alte două articole. În primul v-am făcut o prezentare a proiectului iar în al 2-lea v-am scris pe scurt despre plecarea din Timişoara spre Beiuş. Acum este momentul să scriu şi despre cum a evoluat proiectul, care s-a încheiat cu ajungerea alergătorilor în Beiuş.

Dar înainte de a vă prezenta comunicatul de presă pe care l-am primit de la Remus, vreau să vă reamintesc că donaţiile încă nu s-au închis.




A treia ediția a proiectului Alerg pentru o cauză s-a încheiat cu succes, prin participarea a 35 de alergători care au parcurs unul sau mai multe sectoare de 5 kilometri, din traseul total de 200 de kilometri. Inițiatorul Remus Sime a anunțat astăzi că până în acest moment s-au colectat 10.500 de lei, iar donațiile continuă în zilele următoare, astfel încât să poată fi oferite cel puțin 9 burse școlare unor elevi de la Colegiul Naţional Samuil Vulcan din Beiuş.

Remus Sime a strâns peste 10000 Lei pentru burse şcolare, la alergarea de 200 km, Alerg Pentru O Cauză. Donaţiile continuă. De la Timişoara la Beiuş

Alergarea tip ștafetă a început la Timișoara, în 6 septembrie, și s-a încheiat a doua zi, în 7 septembrie, la Beiuș, orașul natal al lui Remus Sime. La sosirea în centrul Beiuşului finaliştii ştafetei au fost aşteptaţi de directorul colegiului, prof. Viorel Gavra, directorul adjunct prof. Mihaela Ilieş, profesori şi elevi. „În cei 186 ani de existenţă, liceul a dat multe personalităţi de cultură dar şi de sport. Îl includ în rândul acestora din urmă şi pe Remus Sime căruia îi mulţumesc pentru actele caritabile făcute şi îi doresc să alerge cât mai mult pentru cât mai multe cauze bune. Bursele sunt un imbold dat elevilor pentru viitor”.  Mihaela Ilieş a adăugat: “Pentru elevii aceştia, bursele sunt singura şansă de supravieţuire.

În perioada 8-30 septembrie urmează depunerea cererilor elevilor interesaţi de aceste burse. Donaţiile atrase vor finanţa 9 burse a 1.200 de lei fiecare. “Invit doritorii să investească în talentele colegiului prin donaţii. Aceştia vor trage România înainte. Am alergat cu Remus şi alţi 8 finalişti ai ştafetei şi a fost magnific”, a precizat Adrian Ciorna din partea asociaţiei Bunul Samaritean Beiuş, partenerul local Alerg pentru o Cauză şi implementator al programului de burse. Pe 10 octombrie va fi finalizată selecţia beneficiarilor după care se vor acorda primele tranşe din bursele anuale.

Două eleve beneficiar de bursă Alerg pentru o Cauză pe anul şcolar anterior, 2013-2014, Alexandra Laza şi Emilia Ciuciu, au alergat ultimul tronson al ștafetei, Pocola – Beiuş. “A fost o experienţă unică în viaţa mea şi m-am bucurat că am putut să fiu alături de ştafetişti!”, a spus Emilia. Alexandra a menţionat, la rândul ei: „Mă bucur că am putut fi alături de Remus. Rog elevii să încerce obţinerea unei burse căci îi va ajuta în viitor”. Ea este deja studentă în anul I la Universitatea din Oradea.

Ediția a treia a proiectului Alerg pentru o Cauză a fost susținută și de Clubul Sportiv Alergotura din Timișoara, ai cărui membri s-au implicat în promovarea evenimentului, câțiva dintre ei fiind înscriși pentru alergarea ștafetă și colectarea de fonduri.

Cei care doresc să se alăture cauzei promovate de Remus Sime sunt invitaţi să facă o donaţie în următorul cont:

Sime Remus
IBAN: RO14RZBR0000060014437330
SWIFT: RZBRROBU
Raiffeisen Bank, Agenţia Timişoara, Str. Coriolan Brediceanu, Nr. 10

La prima ediție Alerg pentru o Cauză au fost oferite 8 burse anuale în valoare de 1200 de lei și 12 premii speciale în valoare de 50 de lei. La a doua ediție au fost oferite 7 burse anuale în valoare de 1200 de lei.

Toți banii colectați sunt donați sub formă de burse sau premii.
Remus Sime: sime_remus@yahoo.com, 0751158198.

Remus Sime a strâns peste 10000 Lei pentru burse şcolare, la alergarea de 200 km, Alerg Pentru O Cauză. Donaţiile continuă. În Beiuş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări