joi, 4 septembrie 2014

Invitaţie la Ciucaş X3, concurs de alergare montană. Ultramaraton 105 km, Maraton 42 km şi Semimaraton 21 km

Invitaţie la Ciucaş X3, concurs de alergare montană. Ultramaraton 105 km, Maraton 42 km şi Semimaraton 21 km

Pe 13 Septembrie voi participa la Ciucaş X3, la proba de ultramaraton, 105 km cu aproximativ 5000m diferenţă de nivel cumulată. Acum câteva zile vorbeam cu nişte prieteni, care mi-au spus: "Dar la Ciucaş aveau şi probe de semi şi maraton. Ce te-a apucat să te înscrii la ultra?". Cumva amuzat, am răspuns: "Asta e ideea! Dacă nu era proba de ultra, nu mă gândeam să particip!". În drumul meu spre Spartathlon, m-am gândit că ar fi bine să dau o fugă şi până la Ciucaş. Iar cei 5000m diferenţă de nivel, mă sperie mai tare decât cei 105 km, deci e clar că va fi greu. Însă ştiu că după ce voi termina acest concurs, voi simţi cel puţin acelaşi grad de împlinire cum am simţit anul trecut când am alergat 86 km pe traseul Timişoara - Arad şi retur. La fel cum au fost impresionaţi şi atunci, cei de la ziarul Renaşterea Bănăţeană mi-au luat un nou interviu, în care le-am povestit despre ultrarunning.

Însă uneori viaţa îţi pune piedici ("ai căzut, te-ai ridicat, înveţi noi moduri să te scuturi" - Spike - Realitate). Mai exact, pe 26 iulie, am fost un împiedicat, pe o coborâre, la o alergare în zona cetăţii de la Şiria. Faptul că m-am lovit destul de tare la un genunchi, a pus un mare semn de întrebare, dacă voi fi capabil să particip la Ciucaş. Aşa că am organizat (în mintea mea) două etape de calificare a genunchiului pentru Ciucaş X3. Prima a fost la Runsilvania WILD RACE (23 km, cu 1600m diferenţă de nivel) iar a 2-a, la Maratonul Dacilor (47 km, cu 2000m diferenţă de nivel). Cu bucurie în suflet (şi în trup), am trecut cu bine de cele două etape, iar genunchiul s-a simţit calificat să participe la Ciucaş X3!

Invitaţie la Ciucaş X3, concurs de alergare montană. Ultramaraton 105 km, Maraton 42 km şi Semimaraton 21 km. Promo

Acum singurele mele griji sunt referitoare la transport şi cazare, deoarece nefiind sigur că voi putea participa, nu am putut să planific din timp. Dar la competiţiile montane există mereu varianta de a te caza la un cort de 5 stele, cum am făcut anul trecut la Hercules Maraton. E o experienţă de lux. Ai micul dejun în pat, o plasmă imensă cu "National Geografic" imediat ce deschizi fermoarul de la cort, aer curat necondiţionat de nimic... şi multe alte facilităţi :).

Zilele trecute am vorbit şi cu unul dintre organizatori, care mi-a dat mai multe informaţii. Cu acordul său, voi publica şi aici un fragment informativ din acel email.


Exista puncte de revitalizare, este carata apa pe traseu cu spatele sau cu atv si masina. Punctele de realimentare sunt bine aprovizionate. 

La ultra exista punct intermediar la Km 60 cu supa, paste, galuste cu prune, masline, suc si bineinteles glucoza, fructe (banane, mere, portocale, pepene, lamai).

Alte posturi pt. ultra (distantelele sunt aproximative - nu am harta in fata acum) Km3 Apa (transportata cu ATV), Km 7 Apa + mancare, Km 14 Apa, Km 22 - Cab. Ciucas Apa + mancare, Km 30 Pas bratocea apa + mancare, Km 33 - apa (izvor), Km 40 Vf. Grohotis Apa - transport auto 4x4, Km 45 Apa transportata auto 4x4,  Km 50 (stana Nebunu) Apa + mancare, Km 55 Apa (Izvor) Km 60 (baraj maneciu) Apa + mancare, Km 67 Apa (izvor)  Km75 Apa(izvor) Km 85 ( Valea stanii) - apa + mancare, Km 90 (Rascruce) Apa transportata rucsac, Km 95 (Cab.  Mt. Rosu) Apa + mancare.

Repet, distantele sunt aproximative.

La toate punctele va fi isotonic si ceai de la sponser, glucoza, (la unele vom avea dulciuri de la Zoomserie - unul din sponsori), fructe, magneziu (pt urgente), materiale de prim ajutor, pastile anticarcel.


Ciucaş X3, concurs de alergare montană. Ultramaraton 105 km, Maraton 42 km şi Semimaraton 21 km. Peisaj superb

Alte informaţii utile:

CURSA

Ciucas X3 este un eveniment care cuprinde trei curse gen circuit, pe suprafata muntilor Ciucas, Grohotis, Tataru si Siriu, cu startul si finish-ul in statiunea Cheia, comuna Maneciu.

- Semimaraton Montan 21km- Timp limita 7 ore cu timp intermediar 5 ore la Cabana Ciucas
- Maraton Montan 42km – Timp limita 9 ore cu timp intermediar 7 ore la Cabana Ciucas
- Ultramaraton Montan 105km -Timp limita 24 ore . Timpul limita ce nu trebuie depasit la Baraj Maneciu este de 15 ore.
- Cursa Copiilor, este organizata in zona de Start Finish pentru promovarea alergarii in randul copiilor.

Ciucas X3  este o competitie de alergare montana, traseul fiind alcatuit din drumuri forestiere, poteci de munte, chei, zone tehnice, drum asfaltat. Startul si sosirea vor avea loc in Cheia langa sala de sport .
Traseul va fi marcat periodic suplimentar traseului  turistic cu benzi de semnalizare si/sau puncte de vopsea. Pentru traseul de Ultramaraton se va marca suplimentar de noapte. Atentie, concursul se desfasoara in zona montana, participantii trebuie sa aiba experienta montanta si sa fie pregatiti fizic si psihic pentru participare.  Harta traseelor si track-urile gps se gasesc aici.

PARTICIPARE

Concursul este deschis celor care au implinit varsta de 18 ani si sunt apti din punct de vedere medical sa sustina acest tip de efort, pe baza declaratiei pe propria raspundere semnata la validarea inscrierii. Pot participa si persoane care au 14 ani impliniti numai cu procura notariala de aprobare din partea ambilor parinti sau a tutorelui legal, si adeverinta de la medic ca sunt apti pentru efort fizic participare semimaraton montan / maraton montan, in functie de situatie.

Mai multe informaţii, pe www.ciucasx3.ro şi pagina de Facebook.

La final vă las două video-uri superbe, pentru a vedea frumuseţea acestui concurs...

Promo Ciucas X3, editia a 5-a, 2014




Pe poteci, spre inima ta! Episodul 13: Ciucas



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări