duminică, 13 iulie 2014

Invitaţie la Runsilvania Wild Race 2014. Sau cum să faci o excursie la munte în alergare

Invitaţie la Runsilvania Wild Race 2014. Sau cum să faci o excursie la munte în alergare

La această competiţie nu mă aşteptam să particip. Aveam planificat Maratonul Dacilor pe 23 August şi nu avea sens să-mi programez un semimaraton montan cu o săptămână înainte. Dar dacă Ciprian Ştefănescu poate alerga un semimaraton montan la o săptămână după o alergare de 61 km, înseamnă că pot şi eu. Ciprian, mulţumesc pentru inspiraţie! De fapt, am fost invitat la această competiţie de prietenii cu care alerg de obicei în weekend-uri prin natură. Bineînţeles, mi-a fost greu să o refuz pe Cristina Mureşan care a organizat atât de frumos alergarea din zona Rudna - Crai Nou. Iar pentru a fi sigur că particip, Vali Mureşan m-a motivat cu un argument suprem: Ciaunul! Era o ofertă de nerefuzat. Aşa că m-am hotărât să particip şi să abordez concursul ca pe o excursie la munte, fără să trag prea tare, pentru a fi în formă peste o săptămână la Maratonul Dacilor. Prin urmare, dacă vedeţi pe traseu un visător care face poze şi admiră copacii, nu vă speriaţi, aşa alerg eu la munte :)). În continuare vă las câteva informaţii de pe pagina organizatorilor:

Runsilvania WILD RACE este cea de-a treia cursa din cadrul circuitului de trail running Runsilvania Tour 2014. Rezultatele obţinute la această cursă aduc puncte pentru clasamentul general al turneului.

Ediţia a III-a Runsilvania WILD RACE va avea loc pe data de 16 august 2014, în aceeaşi locaţie superbă din Munţii Apuseni - Masivul Vlădeasa, în zona Cascadei Vălul Miresei şi Pietrelor Albe. Startul se va da din Poiana Stanciului, Răchiţele, jud. Cluj.

Aveţi posibilitatea de a vă bucura de unul din cele doua trasee ale competiţiei:

- Profesionişti - cu o lungime totală de 23 km;

- Hobby - cu o lungime totală de 7,3 km.

Pentru copii vom amenaja ca şi la ediţiile precedente, un traseu special, unde cei mici vor putea concura pe categorii de vârstă, la secţiunea Junior.

Zona aleasă de noi se află în Munţii Apuseni, Muntele Vlădeasa, iar traseele pornesc din apropierea cascadei Vălul Miresei (Răchiţele) şi ajung până deasupra Pietrelor Albe, la est de Vârfuraşul şi Vlădeasa (Profesionişti) şi pe sub Vf. Lespezi (Hobby)

Traseele au fost special alese şi amenajate pentru a include pe lânga alergare, pante abrupte, pasaje de căţărare uşoară, traversari pe poduri improvizate, treceri prin grote, urcări pe pasaje asigurate cu lanţuri sau corzi.

Punct acces în zona de start – localitatea Răchiţele, comuna Mărgău, judeţul Cluj.

Mai multe detalii pe wildrace.runsilvania.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări