sâmbătă, 12 iulie 2014

Invitaţie la Maratonul Dacilor, 23 august 2014, ediția 1, Orăștie, Arsenal Park. File de istorie la Sarmizegetusa

Invitaţie la Maratonul Dacilor, 23 august 2014, ediția 1, Orăștie, Arsenal Park. File de istorie la Sarmizegetusa



Maratonul Dacilor este evenimentul sportiv care sprijină prin sport promovarea originilor și istoriei românilor. Dacii se deplasau spre cetățile lor doar pe culmile munților, iar maratonul va avea traseul pe culmile dealurilor și munților trecând pe la cetățile dacice Costești-Cetățuie, Costești-Blidaru și Sarmizegetusa Regia.


Probe

Maratonul Dacilor va avea traseul în zona Orăștie și rezervația Grădiștea Muncelului. Sosirea ambelor probe va fi la cetatea Sarmizegetusa Regia, unde participanții vor primi o medalie aurită, fiind singurul maraton din țară cu o asemenea medalie. Participanții la cursă vor avea la dispoziție un microbuz de întoarcere, pentru transportul de la linia de sosire, de la Sarmizegetusa la Costești.

- Maraton 42 km. Traseu: Start ora 7.00 Arsenal Park (Orăștie)– Țâțele Gorganului – Costești Cetățuie – Costești – Costești Blidaru – Târsa- Prohodiște – Sosire: Sarmizegetusa Regia. Durata maximă a probei de maraton este de 10 ore. Participanții care nu vor ajunge în 5 ore la punctul de control de la Costești vor fi descalificați.

- Semi-maraton 21 km. Traseu: Start ora 9.00 Costești – Costești Blidaru – Târsa- Prohodiște – Sosire: Sarmizegetusa Regia.Durata maximă a probei de semi-maraton este de 7 ore.

Traseul poate fi văzut aici . Traseul maratonului urmărește vârful dealurilor din partea dreaptă a drumului Orăsție – Costești – Sarmizegetusa Regia.

Mai multe detalii pe pagina corporeanima.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări