joi, 14 mai 2015

Gabriela Szabo RUNFEST, a X-a editie, Bistriţa. Peste 1200 de persoane prezente

Gabriela Szabo RUNFEST, a X-a editie, Bistriţa. Peste 1200 de persoane prezente. Start

Energie, entuziasm, bucuria de a participa la o competitie plina de dinamism, dorinta de a depasi propriile limite si satisfactia de a termina o cursa de alergare care incurajeaza adoptarea unui stil de viata sanatos si deschide poarta catre noi oportunitati. Aceasta a fost, in cateva cuvinte, cea de a X-a editie a traditionalului eveniment de alergare din Bistrita: „Gabriela Szabo RUNFEST”!

La concursul de alergare au participat peste 1.200 de persoane, concurenti si sustinatori, atat din judetul Bistrita-Nasaud cat si din judetele vecine, dar nu numai, alaturi de invitatii, reprezentantii autoritatilor si organizatori. Printre iubitorii de miscare s-au numarat si sportivi de performanta din diferite localitati ale tarii, dar si din strainatate. Copii sau adulti, toti s-au putut bucura de o competitie in aer liber, la care participarea a fost gratuita si care incurajeaza pe toata lumea sa aloce mai mult timp sportului si sanatatii.
„Gabriela Szabo RUNFEST”, care a avut loc pe 9 mai 2015, de Ziua Europei, s-a desfasurat in centrul orasului Bistrita pe un traseu de 2 kilometri si a inclus 6 curse de alergare, cu lungimi diferite create pentru mai multe categorii de varsta si abilitati. Evenimentul a fost organizat de Primaria Bistrita si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, avand ca parteneri tehnici Fundatia PROAM Events si MPG, in colaborare cu Asociatia Judeteana de Atletism Bistrita-Nasaud. La startul concursului a fost prezenta renumita campioana olimpica Gabriela Szabo, care a fost alaturi de concurenti si de bistriteni si a alergat impreuna cu toti copiii pe traseul scurt.

Gabriela Szabo RUNFEST, a X-a editie, Bistriţa. Peste 1200 de persoane prezente. Gabriela Szabo alaturi de concurenti

 „Ma bucur ca am ajuns la editia a X-a, o cifra care mie personal imi poarta noroc. Ma bucur ca in al zecelea an ne-am reinventat la acest concurs frumos de alergare si pentru aceasta le multumesc tuturor: alergatorilor, sustinatorilor acestora, voluntarilor, organizatorilor, partenerilor si sponsorilor evenimentului si tuturor celor care au pus umarul si sufletul si au contribuit la reusita acestui eveniment. Consider ca Primaria Municipiului Bistrita si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud au reusit sa faca un eveniment deosebit, la un standard ridicat. Rolul meu, in calitatea de sportiva Gabriela Szabo, campioana olimpica si mondiala, este de a promova valorile sportului in randurile populatiei si, in special, ale copiilor si tinerilor, iar aceasta activitate imi ofera cea mai mare satisfactie”, a afirmat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, la finalul competitiei de la Bistrita.

La evenimentul de alergare „Gabriela Szabo RUNFEST”, 52 de castigatori, copii, juniori si adulti au urcat pe podiumul de concurs si au beneficiat de premii in bani, cupe, medalii si diplome. La finalul concursului toti concurentii au fost insa declarati campioni, iar fiecare participant a primit o medalie de finisher la trecerea liniei de sosire.
Alaturi de Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, la eveniment au fost prezenti Ovidiu Cretu, primarul Municipiului Bistrita, Emil Radu Moldovan, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, dar si reprezentanti ai mai multor institutii locale si ai partenerilor competitiei.
Gabriela Szabo RUNFEST, a X-a editie, Bistriţa. Peste 1200 de persoane prezente. Traseu

„Gabriela Szabo RUNFEST a fost, fara nicio indoiala, un mare succes si doresc sa adresez multumiri tuturor participantilor si sustinatorilor care au reusit sa faca din Bistrita, pentru o zi, capitala alergarii nationale! Totodata, ii multumesc echipei de implementare profesioniste, care si-a demonstrat cu brio masura capacitatii si capabilitatii. Suntem onorati de participarea si implicarea campioanei olimpice Gabrielei Szabo si a antrenorului emerit Zsolt Gyongyossy in organizarea si desfasurarea acestui eveniment demonstrand, asa cum au facut-o de nenumarate ori, ca sunt profund atasati de Bistrita, de bistritenii care-i iubesc si se mandresc cu ei, si pentru care marea campioana olimpica si ministru al Tineretului si Sportului este <<Gabi>>. Concursul de atletism, aflat la cea de a zecea editie, este foarte popular in Bistrita. Printre initiatorii acestuia se numara Leon Iliesiu, Adrian Moldovan, Florian Constantin, dar si multi altii, carora se cuvine sa le multumim pentru inspiratia si devotamentul de care au dat dovada in promovarea miscarii sportive in numele marii campioane a atletismului mondial!", a declarat Ovidiu Cretu, primarul Municipiului Bistrita.
„Nu stiu daca pot fi lucruri mai minunate decat zambetele a sute de copii care, cel putin pentru o zi, au fost campioni! Dupa ziua de astazi sunt convins ca fiecare dintre ei isi doreste sa fie cu adevarat campion, iar sportul va deveni parte din viata acestor mici sportivi.  Gabriela Szabo este o mandrie pe noi toti, oamenii din Bistrita-Nasaud, si vreau sa o felicit ca in continuare iubeste Bistrita si bistritenii!”, a sustinut Emil-Radu Moldovan, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.
Traseul competitiei „Gabriela Szabo RUNFEST” a trecut prin inima orasului Bistrita, fiind construit sub forma unei bucle de 2 kilometri, ce a fost parcursa o data sau de mai multe ori, in functie de cursa aleasa. Cei mai multi participanti la competitie au fost copii, cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani. Concurentii au avut de ales intre mai multe categorii de concurs: Copii, care au parcurs traseul scurt de 2 km, Juniori, ce au efectuat de doua ori traseul si au incheiat cursa de 4 km, iar cei de peste 18 ani au avut de ales intre curse de  4 km si 8 km, la Individual Open.
Gabriela Szabo RUNFEST, a X-a editie, Bistriţa. Peste 1200 de persoane prezente. Traseu 02

In cadrul evenimentului, participantii, dar si sustinatorii s-au bucurat de o atmosfera sportiva frumoasa si de cateva ore bune de relaxare. Organizatorii si partenerii tehnici ai „Gabriela Szabo RUNFEST” au oferit participantilor diferite servicii, specifice evenimentelor sportive de anvergura: cronometraj profesionist realizat cu sisteme electronice de ultima generatie, marcaj si monitorizare a traseului, puncte de alimentare si hidratare, dar si muzica si distractie. Pe durata evenimentului au fost oferite momente artistice de catre majoretele Clubului Cheers Bistrita, care au incurajat alergatorii pe durata curselor, precum si sesiuni de antrenament pline de energie inainte de curse, sustinute de instructorul de fitness Horatiu Dumitrescu, multiplu campion national si balcanic la atletism, alaturi de colegul sau Daniel Stoia.
Toti participantii la „Gabriela Szabo RUNFEST” au beneficiat de un pachet de eveniment care a inclus: numarul si cipul electronic de concurs, tricoul oficial al evenimentului de alergare aflat la cea de a X-a editie, dar si medalia de finisher de la finalul cursei.
Competitia „Gabriela Szabo RUNFEST” a beneficiat de serviciile partenerilor tehnici Fundatia PROAM Events, MPG si Asociatiei Judetene de Atletism Bistrita-Nasaud, de suportul Inspectoratului Scolar Bistrita-Nasaud, Universitatii Babes-Bolyai, prin Facultatea de Educatie Fizica si Sport, extensia Bistrita si Liceului cu program sportiv Bistrita.
Fundatia PROAM Events si MPG organizeaza si seria de competitii RUNFEST, care au loc in Bucuresti, in doua locatii atractive pentru alergarea in natura, respectiv in padurile Baneasa si Cernica. Pentru alte detalii legate de evenimentele sportive organizate de Fundatia PROAM Events si MPG, va rugam accesati: www.mpg.com.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări