miercuri, 11 martie 2015

Vladeasa X-Trail, 21 Martie 2015, Munţii Apuseni

Vladeasa X-Trail, 21 Martie 2015, Munţii Apuseni. Iarna

Vladeasa X-Trail este un eveniment sportiv care prin particularitatile sale doreste sa atraga atentia asupra unei zone speciale din Muntii Apuseni. Este vorba despre satul Rogojel, din comuna Sacuieu, un sat situat la poalele Masivului Vladeasa. In apropierea acestui sat participantii la competitie, cat si sustinatorii acestora pot vizita Rezervatia forestiera Arborele de Sequoia. Situata pe „Dealul Domnului”, aceasta rezervatie a aparut prin daruirea unui baron maghiar, Gal Silvestru, mare iubitor de natura. La un moment dat, acesta a plantat 2 puieti de Sequoia, iar acum acestia privesc cu mandrie zapezile Masivului Vladeasa, in timp ce vantul suierand le reaminteste de plaiurile nord-americane de unde isi au originile.


Vladeasa X-Trail, 21 Martie 2015, Munţii Apuseni. Arborele SEQUOIA

Vladeasa X-Trail s-a nascut din ideea de a sprijini comunitatea locala, de a interveni activ in educarea copiilor, de a ajuta la dezvoltarea zonei si la promovarea traditiilor, a potentialului turistic.
Vladeasa X-Trail propune un traseu similar celor de tip sky-running. Este vorba despre o lungime de 15km, cu o urcare de 7,5km si o diferenta de nivel de 920m, dupa care urmeaza o coborare pe masura.

Vladeasa X-Trail nu ofera finalistilor traditionalele medalii de Finisher. In schimb, fiecare participant urmeaza sa primeasca o piatra pictata de copii din clasele primare, desenele lor ilustrand legatura cu muntele, cu satul in care locuiesc, cu alergarea sau sportul in general. Astfel, fiecare „medalie” va fi unica in felul ei, atat prin reprezentarea acesteia, cat si prin persoana celui care o va oferi.

Vladeasa X-Trail, 21 Martie 2015, Munţii Apuseni. Peisaj Casă
foto :Dan Tautan
Vladeasa X-Trail este organizat de 360SPORT Club si Asociatia Natura Transilvaniei, cu sprijinul sponsorilor si a partenerilor media, care isi doresc pastrarea si promovarea traditiilor din zona Muntilor Apuseni.

Vladeasa X-Trail este un eveniment aflat acum la prima editie, dar care, prin sprijinul celor implicati si prin atmosfera pitoreasca a zonei, va creste de la an la an.

Partener oficial - GU Energy România.

Mai multe detalii pe site-ul evenimentului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări