vineri, 28 februarie 2014

O carte bună pentru alergători. Anatomy for Runners - Jay Dicharry

Anatomy for Runners - Jay Dicharry
La Revelionul dintre 2012 şi 2013 mă aflam în Bucureşti. Am fost invitat la cineva care organizase ceva cu acea ocazie. Bineînţeles că şi atunci am avut senzaţia că noi alergătorii suntem precum cei din Fight Club... "sub acoperire" peste tot. Acea petrecere nu era organizată de alergători. Nici nu mă aşteptam să fie vreun alergător pe acolo. Dar m-am înşelat. Evident că l-am cunoscut pe Adrian Cearnău, un alergător la fel de pasionat ca mine, cu care am vorbit toată noaptea pe subiecte diverse, de la pantofi de alergare, echipament, competiţii şi altele.

Cu acea ocazie mi-a recomandat această carte, Anatomy for Runners de Jay Dicharry. Peste ceva timp am reuşit să o citesc. Autorul este medic specializat în ortopedie, având o istorie frumoasă din tinereţe când era pasionat de înot şi alergare. Implicit a fost interesat să afle secretele acestui domeniu. În carte se regăsesc subiecte clasice, de la anatomie, nutriţie, biomecanică, până la exerciţii pentru îmbunătăţirea formei de alergare.

Autorul este adeptul stilului minimalist, recomandând pantofi cu talpă subţire sau chiar barefoot running-ul. Am încercat şi eu acel stil. Personal nu pot spune că mă încântă. Am observat că mă simt mai bine dacă am pantofi cu talpă de spumă. Dar fiecare este liber să testeze şi să vadă ce i se potriveşte cel mai bine. Pe lângă toate aceste informaţii, autorul ne dezvăluie şi secretul suprem al alergătorilor de elită :).


2 comentarii:

Recomandări