duminică, 7 decembrie 2014

MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI. 6 iunie 2015

MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI. 6 iunie 2015

MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI - 2015

Ne pregătim pentru anul viitor!


Evenimentul ,,MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI” - se se va desfășura în data de 6 iunie 2015 și cuprinde 5 probe: maraton – 42,195 km, semimaraton – 21,097 km, ștafetă maraton, cros 6 km, și cros 1 km.  Pentru oricare dintre probe, doritorii de mișcare se pot deja înscrie pe site-ul www.maratonarad.ro.
Realizat la iniţiativa lui Sorin Victor Roman în scopul promovării sportului ca unul din elementele de bază ale unui stil de viață sănătos, evenimentul va avea anul viitor o probă nouă de ștafetă la maraton precum și posibilitatea, pentru cei care se înscriu la probele lungi, să își aleagă tipul de medalie. Astfel, la semimaraton și maraton participanții pot opta între o medalie având ca simbol Cetatea Aradului sau o alta reprezentând Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare.
O altă noutate ține de faptul că maratoniștii/semimaratoniștii evenimentului primesc la final și o componentă mai mică, detașabilă, intitulată ”Inspiră o persoană”. Această componentă se va putea înmâna unei alte persoane, pentru a o inspira să alerge o cursă asemănătoare în viitor. Optarea între medalii precum și componenta ”Inspiră o persoană” sunt printre elementele de noutate specifice doar evenimentului din Arad, neregăsindu-se la alte curse de profil.

MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI. 6 iunie 2015 02
S-au anunțat deja primele premii oferite: locul 1 la maraton - 500 lei,  locul 1 la semimaraton - 400 de lei - atât la masculin cât și la feminin. Și celelalte poziții de pe podium de la maraton și semimaraton vor avea și premii în bani oferite de către partenerii privați ai evenimentului.
Ca și în anii precedenți, profesorii de sport, antrenorii sunt încurajaţi să îşi impulsioneze elevii, studenţii să se înscrie. Astfel, cei mai activi îndrumători din punct de vedere al numărului total de kilometri parcurşi de cei mentoraţi vor fi premiaţi după competiţie. Totodată, se vor acorda premii şi pentru cluburile, instituţiile, companiile, structurile de învăţământ cele mai prezente în această alergare, tot din perspectiva numărului total de kilometri parcurşi de reprezentanţii acestora. Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului se vor premia cei mai ingeniosi alergatori din punct de vedere al costumelor de alergare utilizate.

Detalii cu privire la propunerile de trasee alături de rezultate și imagini ale primelor ediții  sunt disponibile pe site-ul evenimentului 
www.maratonarad.ro unde se pot face şi înscrierile online.

MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI. 6 iunie 2015 01
Doritorii de mișcare se pot alătura echipei Experiența Multisport la alergările de grup din fiecare săptămână. Punctul de plecare este micul platou de pe faleza Muresului din spatele Palatului Cultural Arad, lângă monumentul dedicat martirilor luptei anticomuniste, ora 19:00, în fiecare joi.

În anul 2014 evenimentul a avut:
  • 1782 de participanți la toate probele;
  • 108  parteneri;
  • 250 voluntari implicaţi în organizare;
  • alergări de grup săptămânale asociate evenimentului, în fiecare joi, pe toată perioada de promovare;
Organizatori: Clubul Sportiv Experiența Multisport, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Judeţean Arad și Centrul Cultural Județean Arad.
 

www.maratonarad.ro  
MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI. 6 iunie 2015 03


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări