duminică, 9 februarie 2014

O zi perfectă, o alergare superbă. Charlotenburg - Altringen - Bogda - Sintar - Comeat

Charlotenburg - Altringen - Bogda - Sintar - Comeat - Traseu

Spuneam aici că alergarea între localităţi este noua mea dragoste. Ieri am retrăit povestea de iubire, pe traseul Charlotenburg - Altringen - Bogda - Sintar - Comeat. Acest gen de alergări în afara oraşului au început la iniţiativa lui Ciprian Ştefănescu, care le organizează în fiecare weekend, sub denumirea "Tura Altfel", ca o completare la turele organizate de Alergotura prin oraş.

Charlotenburg - Altringen - Bogda - Sintar - Comeat - 01

În ultima vreme am primit mai multe invitaţii la astfel de alergări dar a trebuit să le refuz pentru că mă menajam şi nu vroiam să alerg mai mult. Ieri mi-am luat inima, pardon, ligamentul lateral extern, în dinţi şi am decis să particip la această "Tură Altfel". De la primii paşi, la pornirea din Crarlotenburg, am simţit că este mult mai bine decât dacă rămâneam acasă. Pe traseu starea de bine s-a accentuat şi am admirat peisajul format din câmpuri, case şi... măgăruşi. Ne-am întâlnit şi cu câţiva câini dar spre surprinderea noastră, cei de la sat sunt mult mai civilizaţi decât cei de la oraş. La fel ca stăpânii lor :).

Un aspect care m-a bucurat a fost prezenţa multor pante pe traseu. Chiar le spuneam celorlalţi alergători că pantele îmi lipsesc din antrenamentele pe care le fac în Timişoara. Pe lângă frumuseţea traseului, mi-a plăcut şi prezenţa pozitivă a celorlalţi, cu care am un raport de respect reciproc. După multiplele discuţii despre "tainele Universului", un singur subiect a rămas neelucidat: "Se scrie Charlotenburg sau Charlottenburg?". Dacă am întreba un tânăr de pe internet, probabil răspunsul ar fi: Sharlow10boorgh. Dar e posibil să nu aflăm niciodată...

Charlotenburg - Altringen - Bogda - Sintar - Comeat - 02

După ce am ajuns în Comeat, am întrebat un alergător care se întorcea deja, până unde trebuie să alergăm. El mi-a răspuns simplu "Până la Buşteni!" şi a continuat să alerge. Am fost uşor nedumerit, mă gândeam că poate vârsta e de vină şi am uitat că traseul era de fapt Charlotenburg - Altringen - Bogda - Sintar - Comeat - Buşteni. Dar răspunsul a venit în scurt timp, sub forma cât se poate de clară a unor... lemne. Ne-am întors şi am alergat înapoi (nu cu spatele) până la CharloTTTenburg. Aici ne-am regrupat şi am pornit spre casă. Deşi era tentant să ne întoarcem în alergare, am ales varianta comodă cu maşina.

Dar pentru mine acesta a fost doar începutul unei zile perfecte. Alergarea este una din pasiunile mele. Dar mai am una, secretă... La întoarcere am mers la un prieten, unde am făcut duş, am mâncat pizza, am băut o bere şi am făcut două şedinţe consecutive din cadrul celeilalte pasiuni... masajul. Subliniez că eu le-am efectuat, în cazul în care aţi crezut că mi s-au făcut două şedinţe de masaj. Nu ştiu ce înseamnă o zi perfectă pentru alţii dar pentru mine este o binecuvântare să mă pot bucura de ambele pasiuni în aceeaşi zi, alături de oameni cu atitudine pozitivă... şi bineînţeles, în combinaţie cu părţile spirituale denumite pizza şi bere :).

2 comentarii:

  1. Multumesc frumos, Florin, pentru cuvintele frumoase. O completare: tura se numeste "altfel" din doua motive: pentru ca e in afara orasului, dar si pentru ca in fiecare weekend alergam un alt itinerar.

    Ideea de baza a Turei Altfel este de a promova alergarea in afara orasului, unde avem sansa sa lasam in spate gri-ul si poluarea metropolei si sa ne bucuram de aerul curat si de vederea unui camp / deal verde (sau alb, functie de sezon), pe care poate avem norocul sa zarim si cateva animale salbatice in libertate.

    De asemenea, promovam "alergarea culturala locala" :-) si incercam sa ne cunoastem mai bine judetul, parcurgandu-l la pas.

    RăspundețiȘtergere

Recomandări