sâmbătă, 29 septembrie 2012

Saint Ralph - Film ARTISTIC despre alergare

Saint Ralph

Chiar mă întrebam la un moment dat ce urmează pentru a fi sigur că sunt obsedat de alergare. Documentare despre alergare urmăresc deja, nu e nimic nou... Însă ce lipseau erau filmele ARTISTICE despre alergare! Recent am revăzut clasicul Forrest Gump, cel mai tare film de "ultrarunning" din punctul meu de vedere şi m-am gândit să caut şi altele! Întâmpălător am descoperit pagina lui Gabriel Solomon, care m-a impresionat prin conţinutul solid. Pe lângă subiecte interesante despre alergare, bicicletă, triatlon, trekking şi ultramaraton, am observat o secţiune "Recenzii". Aici am citit despre acest film, Saint Ralph, despre care Gabriel Solomon face următoarea descriere:

"Am inceput sa descopar din ce in ce mai multe filme artistice sau documentare, majoritatea chiar mi-au placut, asa ca m-am gandit sa va impartasesc si voua pe masura ce le urmaresc. Incepe astazi cu un film artistic.

Saint Ralph e o comedie lansata in 2005 despre aventura lui Ralph Walker, un copil de 14 ani care cauta un miracol prin care sa isi trezeasca mama din coma. Desi la inceput este obligat sa se alature echipei de alergare cross country, in timp ajunge la concluzia ca alergand si castigand maratonul de la Boston ar fi o minune prin care ar putea sa isi salveze mama.

Nu sunt foarte multe filme artisitice despre alergare, care sa te faca sa te gandesti sa iesi la alergat, dar pentru mine acesta este unul dintre ele.

Partea despre alergare este destul de bine descrisa, si chiar urmareste multe aspecte ale antrenamentului pentru un maraton. Acest lucru am inteles ca se datoreaza mult si scenaristului si regizorului Michael McGowan, un fost maratonist, castigator al Detroid Marathon (2:18:11). Nu cred ca v-am convins prea tare sa cautati acest film asa ca mai jos aveti trailerul pentru acest film.


"

Pe mine m-a convins şi l-am urmărit aseară! Pot spune că m-a cucerit încă de la primele secunde, în care este prezentat personajul principal, un copil cu problemele specifice vârstei. Filmul m-a captivat până la final, prin poveste, umor şi dramă, combinate perfect! Dincolo de referirile clare la antrenamentul pentru maraton, sunt subliniate şi câteva aspecte sociale, religioase sau psihologice. Iar morala este: "Nu lăsa pe nimeni să-ţi spună că nu eşti în stare, urmează-ţi visul"!

4 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Îţi trimit mesaj privat cu "adresa cinematografului"! ;)

   Ștergere
  2. buna florin, as dori si eu adresa cinematografului. multumesc anticipat!

   Ștergere
  3. Salut Marius! Îl găseşti scriind pe Google numele filmului şi încă un cuvânt torenţial :).

   Ștergere

Recomandări