joi, 18 februarie 2016

Gest incalificabil al unui organizator de evenimente de alergare din Timişoara împotriva asociaţiei Alergotura

Gest incalificabil al unui organizator de evenimente de alergare din Timişoara împotriva asociaţiei Alergotura

Membrii Clubului Alergotura, organizaţie căreia i s-au pus bazele în 2011 la iniţiativa unui tânăr căruia alergarea alături de prieteni i-a schimbat viaţa şi care a înfiinţat în 2012 alături de alţi doi membri fondatori ONG-ul cu numele Club Sportiv Asociaţia Alergotura, au primit o veste care a căzut peste ei ca un trăznet.

Au fost somaţi de către Dumitra Constantin, preşedinte al Atletic Club Maraton din Timişoara, să nu mai folosească numele Alergotura şi să nu mai organizeze niciun eveniment sub numele Alergotura deoarece el este cel care deţine această marcă. O înştiinţare trimisă de Dumitra Constantin îi anunţă pe voluntarii din club că el a înregistrat marca Alergotura la OSIM, în februarie 2015, gest care este lipsit de fair play venit de la un competitor, având în vedere că Dumitra Constantin nu are nici o legatură cu Asociaţia Alergotura.

Gest incalificabil al unui organizator de evenimente de alergare din Timişoara împotriva asociaţiei Alergotura. Citat Lumânare

Vestea i-a surprins în mod neplăcut pe alergătorii care au investit timp, pasiune şi bani din propriile resurse pentru a construi acest club sportiv de amatori, mânaţi în demersul lor de amploarea luată de turele de alergare organizate în fiecare zi sub numele Alergotura (peste 2000 până azi) şi de aprecierea alergătorilor începători sau profesionişti, colaboratorilor, chiar a instituţiilor de stat care au avut cunoştinţă de existenţa acestui grup în Timişoara.

“Alergotura este rezultatul voluntariatului făcut din inimă de către oameni care au descoperit că au multe lucruri în comun, dar în special uniţi de alergare şi de idea de mişcare în aer liber. Din 2011 au interacţionat cu noi mii de persoane, am participat în numele Alergotura şi purtând tricourile Alergotura la sute de evenimente organizate în ţară şi străinătate, organizaţia noastră a fost recunoscută, apreciată şi cooptată în proiecte de alergare de numeroşi organizatori de evenimente sportive din ţară. Ca să aflăm acum câteva zile că numele nostru, pe care timişorenii îl cunosc de ani buni, creat de către iniţiatorul mişcării Alergotura, pe care l-am promovat în mass-media şi la numeroase evenimente sportive, a fost înregistrat la OSIM de mai puţin de un an de domnul Constantin Dumitra, a spus Valentin Mureşan, preşedintele Asociaţiei Club Sportiv Alergotura.

În înştiinţarea transmisă de către Constantin Dumitra, acesta le aduce la cunoştinţă voluntarilor Alergotura că dacă în 30 de zile nu renunţă la folosirea numelui şi nu îi dovedesc cu documente că au început demersurile de schimbare a numelui organizaţiei îi va da în judecată şi le va cere daune.

În acest nefericit context, cei din Alergotura fac apel la toţi cunoscuţii lor să li se alăture în încercarea de a arăta cine este şi ce înseamnă Alergotura. Astfel, toţi prietenii clubului şi cei care au apreciat evenimentele numite informal şi cu drag “marca Alergotura” sunt rugaţi să intre pe pagina de Facebook a organizaţiei şi să spună public de când ştiu de existenţa acesteia şi care sunt persoanele despre care ştiu că fac parte din echipa care a făcut cunoscut numele Alergotura.

Gest incalificabil al unui organizator de evenimente de alergare din Timişoara împotriva asociaţiei Alergotura. Eveniment 2012

“E foarte neplăcut să te trezeşti peste noapte ca ti-e contestată identitatea. Dintr-o dată afli că ţi se interzice să fii cine eşti şi că nu mai ai voie să faci lucrurile care ţi-au adus bucurie până acum şi pe care le-ai promovat cu bună-credinţă şi drag. Alergotura este rezultatul efortului mai multor oameni, chiar mai multor rânduri de oameni. Este o mişcare socială, promovează fair-playul, participarea, incluziunea, civismul, caritatea, egalitatea de şanse. Pentru a fi credibili atunci când transmitem aceste lucruri am pus la loc de cinste voluntariatul, o altă mişcare socială care începe tot mai mult în ultimii ani să definească Timişoara. Alergotura a devenit cunoscută pentru că alte sute, poate mii de oameni ne-au felicitat pentru proiectele fără interese financiare şi pentru proiectele caritabile desfăşurate. Nu înţelegem ce s-a întâmplat şi de ce Dumitra Constantin ne-a înregistrat numele la OSIM. Să fie oare rea-credinţă? Sunt atâtea branduri în Timişoara create de voluntari, sunt atâtea cluburi de alergători în ţară, ce s-ar întâmpla cu aceste proiecte recunoscute naţional şi chiar internaţional dacă acestor echipe le-ar lua cineva munca peste noapte?” a spus Nicoleta Tudor, PR Alergotura.

Când porneşti un proiect cu bună-credinţă, îl dedici comunităţii şi ai feedback bun, primeşti aprecieri şi încurajări să continui, nu îţi pui problema că într-o zi, brusc, totul se va termina pentru că ţi se interzice identitatea. Vom urma căile legale disponibile şi avem încredere că vom putea continua şi mai departe ceea ce am făcut până acum. Avem dovezi incontestabile care ne vor da dreptul să continuăm drumul început în 2011. Pentru oricine ne cunoaşte, este clar unde este buna-credinţă şi unde este reaua-credinţă. Îi transmitem domnului Dumitra Constantin că Alergotura înainte de a fi un nume, o marcă, este un spirit liber al comunităţii, iar un spirit al comunităţii nu moare”, a mai adăugat Valentin Mureşan.

Somaţia transmisă de către Constantin Dumitra vine la scurt timp după ce echipa Alergotura a anunţat calendarul evenimentelor pentru anul 2016, deja cunoscutele: Timotion – Timişoara se mişcă, Pe-un picior de Plai, La Petrovaselo în vie, Tura Licuricilor şi alte evenimente organizate la invitaţia Primăriei Timişoara (în cadrul Săptămânii Mobilităţii) sau cu scop de susţinere a proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană în 2021.

Vă reamintim că activitatea noastră din 2011 până azi este scrisă cu pasiune şi efort pe următoarele siteuri:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări