sâmbătă, 12 decembrie 2015

Cum să te laşi de dulciuri, excese alimentare, alcool, fumat sau orice alt viciu nesănătos

Cum să te laşi de dulciuri, excese alimentare, alcool, fumat sau orice alt viciu nesănătos

Recent am fost la un seminar de nutriţie. Acolo, o fată spunea că nu se poate lăsa de dulciuri.

Vreau să-i transmit ei şi celorlalţi participanţi că poţi realiza orice îţi propui. E vorba de convingeri... Dacă tu crezi că nu te poţi lăsa de dulciuri, ai dreptate... Dacă tu crezi că te poţi lăsa, ai dreptate şi în acest caz :). [M-am bazat pe un citat celebru de la Henry Ford].

Noi funcţionăm pe bază de obiceiuri şi de repetiţie. Doar că suntem obişnuiţi să repetăm obiceiuri proaste...

Cum să te laşi de dulciuri, excese alimentare, alcool, fumat sau orice alt viciu nesănătos. Amuzant

Pentru a renunţa la un obicei negativ, este util să fie înlocuit cu unul pozitiv. De exemplu, notez în calendar zilele consecutive în care nu am mâncat ciocolată şi încerc să nu rup acel lanţ de mici victorii.

După câteva zile, dorinţa de a colecţiona "zile consecutive" devine mai mare decât cea de a mânca dulciuri. În plus, după ce ai colecţionat 53 de zile, de exemplu, nu ai vrea să "strici" colecţia şi să o iei de la capăt. Asta în timp ce înlocuieşti dulciurile procesate cu fructe, de exemplu. Sau în mod ideal, le înlocuieşti cu realizări şi împlinire la nivel personal, care aduc o fericire reală şi de durată, nu una de moment ca în cazul dulciurilor...

Cum să te laşi de dulciuri, excese alimentare, alcool, fumat sau orice alt viciu nesănătos. Multe dulciuri

O metodă care la mine a funcţionat, a fost să mă pun într-o anumită situaţie inconfortabilă şi să observ că pot rezista. După care am realizat că pot rezista şi disconfortului de a nu mânca sau bea ceva ce-mi place dar e nesănătos. În cazul meu era vorba de următoarea formulă, pe care o aplicam seara: două beri cu shaorma sau pizza.

La mine, acea situaţie inconfortabilă care mi-a demonstrat că pot face orice îmi propun a fost... duşul cu apă rece. Pe lângă multiplele beneficii fizice, ajută mult la stima de sine.

Prin urmare, îţi las aici secretul pentru a reuşi orice îţi propui... Fă doar duş cu apă rece, minim 30 de zile consecutive. Te vei cunoaşte pe tine, în esenţa ta. Dacă reuşeşti să-ţi învingi mintea şi să treci de acele 30 de zile, poţi realiza orice în viaţă. E atât de simplu ;).

Mai multe detalii găseşti în acest articol!


Surse foto:

mirror.co.uk

pinterest.com

bubbleandsweet.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări