joi, 30 octombrie 2014

Diana Amza aleargă 100 de kilometri pe traseul Reşiţa - Timişoara. De ce?

Diana Crăiniceanu aleargă 100 de kilometri pe traseul Reşiţa - Timişoara. De ce? Răspunsul te va surprinde!

Despre cum alergarea a dat un nou sens vieţii Dianei, am scris în alt articol. Azi vă prezint continuarea acelei poveşti, în contextul în care pe 22 Noimebrie va avea loc un eveniment care va face o concurenţă clară transportului cu CFR Călători. Pe acea dată preconizez o scădere dramatică a călătoriilor cu trenul pe ruta Reşiţa - Timişoara. Şi transportul cu maşina va fi afectat. Marile companii petroliere deja îşi fac strategii pentru a depăşi cu bine criza prin care vor trece atunci. În acea zi se vor consuma mai multe geluri energizante decât benzină. Motivul este simplu. Diana alături de alţi oameni care preferă pluta ca mijloc de transport (adică sunt duşi cu ea), urmează să alerge distanţa de 100 km între cele două oraşe. Unii vor încerca să alerge toată distanţa, alţii doar anumite porţiuni. Evenimentul este deschis oricărei persoane cu un antrenament minim. Mai multe detalii găsiţi pe pagina de Facebook.

Cum anul trecut am alergat 86 de kilometri, probabil v-aţi aştepta să particip şi eu. Însă în perioada asta îmi concentrez pasiunea în domeniul masajului şi nu am simţit nevoia de a alerga 100 de kilometri. Dar îi apreciez şi susţin pe cei care vor participa la acest eveniment, indiferent de distanţa alergată. Fiecare are motivele sale şi este liber să facă orice simte că îi dă sens vieţii. Acum am primit de la Diana răspunsul la întrebarea "De ce?". Şi sincer să fiu, m-a emoţionat, din nou...

Diana Crăiniceanu aleargă 100 de kilometri pe traseul Reşiţa - Timişoara. Diana şi Ana 01

„Scumpă Ana,

Nu cu mult timp în urmă, mama nu îşi exprima părerile pentru că se temea că va fi părăsită de cei pe care îi iubeşte dacă nu va fi de acord cu părerile lor. Mama se temea de părerea celorlalţi despre ea, de etichetele pe care ei se grăbeau sa le pună şi de judecăţile pe care ei se grăbeau să le emită.

Aşa, mama a ajuns să creadă că ideile ei nu sunt valoroase. Apoi, mama a fost convinsă că ea nu este valoroasa şi... deloc surprinzător... oamenii din jur au tratat-o exact ca pe o fiinţă fără nicio valoare.

Acum însă mama ştie mai bine! Mama a fost nevoită să treacă prin experienţa a ceea ce nu vroia să fie ca să se poată îndrepta spre CINE ESTE EA CU ADEVĂRAT!

Acum mama ta a ales să nu mai traiască în frică. Acum mama ta îşi exprimă gândurile şi valorile în care crede cu tărie, fără să aibă teama etichetelor puse de societate. Acum mama ta iese în public fără să aibă teama că greşeşte. Acum mama ta ştie că eşecurile din viaţă nu i s-au întamplat ca o pedeapsă, ci ca oportunităţi de a evolua.

Toate acestea ţi se datorează ţie, scumpă Ana! Tu i-ai dat putere mamei să se trezească!

Mama nu se opreşte aici. Mama iţi va explica, cum viaţa din jurul tău este creată de gândurile din mintea ta. Mama te va învăţa cum să te iubeşti şi să te consideri valoroasă, pentru ca, cei din jur să te trateze ca pe un om valoros. Mama te va îndemna să lupţi pentru adevărul tau, chiar şi atunci când eşti singurul om care crede în el. Mama te va învăţa să ceri mult de la viaţă, ca să primeşti mult de la viaţă. Mama îţi va explica cum noi oamenii nu suntem corpuri care au suflete, ci suntem SUFLETE care au corpuri. Mama te va învăţa să îţi hrăneşti sufletul, nu corpul. Mama te va îndemna să visezi măreţ. Mama te va îndemna să ieşi constant din zona ta de confort ca să ajungi să te simţi atât de confortabil cu inconfortabilul încât atunci când viaţa te va încerca tu să îţi păstrezi calmul şi încrederea că totul va fi bine, stiind că eşti încercată doar pentru a putea evolua. Mama te va îndemna să faci exact acele lucruri care te sperie, pentru că atunci vei învăţa cele mai valoroase lecţii de viaţă. Mama te va învăţa că poţi să faci orice îţi propui atâta timp cât eşti dispusă să o iei de la zero. Mama te va învăţa să nu judeci gândurile şi acţiunile altora pentru că nu ştii în ce etapă a evoluţiei lor se găsesc. Mama te va învăţa să ierţi şi să te ierţi ca să te eliberezi şi să poţi fi fericită.

Cum te va învăţa mama toate aceste lucruri? Făcându-le chiar ea, oferindu-ţi propriul exemplu! Este singura cale pe care o ştiu!”


Diana Crăiniceanu aleargă 100 de kilometri pe traseul Reşiţa - Timişoara. Diana şi Ana 02

3 comentarii:

Recomandări