miercuri, 29 ianuarie 2014

START la înscrieri pentru MARATON ARAD 2014

START la înscrieri pentru MARATON ARAD 2014
        
         La Arad am alergat primului meu semimaraton oficial în 2012 şi am revenit cu drag la ediţia din 2013. Pentru anul acesta, organizatorii ne-au pregătit o surpriză. Au inclus şi proba de maraton, alături de semimaraton şi cros. Era ceva firesc în evoluţia pozitivă a acestui eveniment. Abia aştept să alerg pentru prima dată un maraton întreg la Arad! Şi poate de data asta alerg din Timişoara până la linia de Start din Arad :).

Consiliul Judeţean Arad, Primăria Municipiului Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad și Clubul Sportiv Experiența Multisport lansează “MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI”, eveniment aflat la ediția a - IV-a.

Evenimentul se va desfăşura în data de 14 iunie 2014, fiind aşteptaţi să se înscrie peste 1000 de participaţi, înscriere ce se poate face pe site-ul www.maratonarad.ro.

Realizat la iniţiativa lui Sorin Victor Roman în scopul promovării sportului ca unul din elementele de bază ale unui stil de viață sănătos, evenimentul va avea în acest an două probe noi: maraton (42,195 km) și cros 10,5 km, acestea adăugându-se celor deja stabilite în anii trecuți: cros1 km, cros 6 km și semimaraton (21,095 km).

Traseele propuse sunt următoarele:

•  Cros 1 km: Primăria Municipiului Arad – B-dul Revoluţiei – Teatrul de Stat  Arad – B-dul Revoluţiei – Primăria Municipiului Arad;

•  Cros 6 km: Primăria Municipiului Arad – B-dul Revoluţiei – Str. Nicolae Grigorescu – Faleza Mureş – Pod rutier Micalaca – Str. Eugen Popa – Sens giratoriu – Str. Cetăţii – Podul Decebal - B-dul Dragalina – Str Unirii – B-dul Revolutiei – Primăria Municipiului Arad;

•  Cros 10,5 km: Primaria Municipiului Arad - B-dul Revolutiei – Str. Nicolae Grigorescu – Faleza Mures – Parcul Europa - Pod rutier Micalaca – Str. Eugen Popa – Sens giratoriu – Str. Eugen Popa - - Str. Spartacus - Str. Memorandumului  – Faleza Mures (paralel cu Splaiul Toth Sandor)  - Podul Decebal - B-dul Dragalina – Str Unirii – B-dul Revolutiei – Primaria Municipiului Arad;

•  Semimaraton – de două ori traseul propus pentru cursa de 10,5 km;

•  Maraton – de 4 ori traseul propus pentru cursa de 10,5 km;

Și în acest an, cu ocazia acestui eveniment, programat de Ziua Internaționala a Donatorilor de Sânge - 14 iunie -  se va promova donarea de sânge, printr-un parteneriat cu Centrul de Transfuzii Arad.

Pentru oricare dintre probe, doritorii de mișcare se pot înscrie la acest eveniment până în 8 iunie 2014, pe site-ul www.maratonarad.ro.

Primul înscris la acest eveniment este domnul Moșion Gheorghe, alergătorul arădean, membru al Clubului Sportiv Experiența Multisport, care numai anul trecut a alergat 13 semimaratoane și care este printre cei mai în vârstă alergători din țară.

Sorin Victor Roman si Mosion Gheorghe la deschiderea inscrierilor pentru Maraton Arad 2014
Sorin Victor Roman si Mosion Gheorghe
Sursa foto: http://www.aradon.ro/
Premii se vor acorda pentru primele 3 locuri la feminin şi masculin la maraton/semimaraton, la cros 10,5 km şi la cros 6 km. În plus, pentru semimaraton și maraton, se vor acorda premii și pe categoriile de vârstă, separat la feminin şi masculin: 18 – 29 ani, 30 – 39 ani, 40 – 49 ani, 50 – 59 ani și peste 60 de ani. Toţi participanţii care termină o cursă vor primi certificate de participare şi medalii.

          Inspiră un arădean/o arădeancă - opțiune disponibilă pentru alergătorii de la maraton.
         Printre obiectivele fixate de către Clubul Sportiv Experiența Multisport este și acela de a crește numărul de alergători arădeni de maraton. Mai multe despre obiectivele organizației puteți vedea pe www.experientamultisport.ro.
       Puteți să sprijiniți acest obiectiv prin implicarea într-o întâlnire cu unul din voluntarii evenimentului, interesat de alergare, căruia să îi ”destăinuiți” din experiența proprie cu privire la alergarea unui maraton. Întâlnirea va avea loc în seara de dinaintea evenimentului sau după cursă, în funcție de dorința și disponibilitatea persoanelor interesate.
        Sunt aşteptate opțiunile tuturor celor ce doresc să motiveze, să transmită mai departe acest obicei al alergării. Se va face o grupă de persoane interesate să cunoască ”pe viu” poveștile bravilor maratoniști, urmând să fie făcute echipele în luna iunie, înainte de eveniment.
        Pentru a accesa această opțiune vă rugăm să bifați căsuța corespunzătoare din formular. Lasați-vă să deveniți o sursă de inspirație pentru alții, lucrul acesta se poate întoarce și în creșterea motivației personale de a continua pe acest drum!

De asemenea, profesorii de sport, antrenorii sunt încurajaţi să îşi impulsioneze elevii, studenţii să se înscrie. Astfel, cei mai activi îndrumători din punct de vedere al numărului total de kilometri parcurşi de cei mentoraţi vor fi premiaţi după competiţie. Totodată, se vor acorda premii şi pentru cluburile, instituţiile, companiile, structurile de învăţământ cele mai prezente în această alergare, tot din perspectiva numărului total de kilometri parcurşi de reprezentanţii acestora. Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului se vor premia cei mai ingeniosi alergatori din punct de vedere al costumelor de alergare utilizate.

“MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI” este un eveniment susţinut de către numeroşi parteneri printre care și Poliţia Locală Arad.

Detalii despre trasee alături de rezultate și imagini ale primelor ediții  sunt disponibile pe site-ul evenimentului www.maratonarad.ro unde se pot face şi înscrierile online.

Anul 2013 a avut următoarele cifre:

·         Total alergători: 1692;

·         15 alergări de grup asociate evenimentului, pentru antrenament;

·         7 alergări de anduranţă în pregătirea evenimentului, pentru antrenament;

·         106  parteneri ai evenimentului;

·         210 voluntari implicaţi;

·         5442 km parcurşi in cadrul evenimentului de către toţi alergătorii;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări