joi, 30 ianuarie 2014

Prima alergare de iarnă (29.01.2014)

Prima alergare de iarnă (29.01.2014)

Iarna trecută am avut prima alergare la începutul lui decembrie. Iarna asta, la sfârşitul lui ianuarie. Ceva nu se potriveşte... Poate cineva a vorbit cu "cei de sus" iar clima noastră a fost "aranjată" pentru a oferi condiţii optime palmierilor aduşi anul trecut în Timişoara.

În perioada asta nu am făcut prea multe alergări. Pe finalul anului trecut am avut o inflamaţie la ligamentul lateral extern al unui genunchi şi încă simt că nu-s total recuperat, aşa că nu forţez. Dar nu m-am mai putut abţine când am văzut că s-a făcut iarnă. Aşa că mi-am pregătit "cauciucurile de iarnă", o pereche de colecţie, Salomon, ediţie limitată Alexandru Iuteş (prietenii ştiu de ce). Şi nu, Alexandru Iuteş nu e un designer de fiţe care face pantofi :). Am inclus şi "caroseria de iarnă", formată din pantaloni izolanţi, 3 straturi la nivelul trunchiului şi bineînţeles, căciulă izolantă, buff, mănuşi... şi căştile albastre :).

Prima alergare de iarnă (29.01.2014) b

Când am ieşit afară, am observat un brăduţ în parc. A fost obligatoriu să fac poză cu el, pentru a ne încadra în decor. După aceea am pornit într-o uşoară alergare. Dar partea prostă era că trotuarul din parc era curăţat şi alergam pe asfalt. Nu îmi plăcea situaţia. Aşa că m-am folosit de o informaţie preţioasă, aflată "pe surse" de pe Facebook. Conform relatărilor de la faţa locului, ştiam că la pista de atletism este curăţat doar un culoar. Aşa că am alergat până acolo şi am continuat pe culoarele acoperite cu zăpadă. A fost o senzaţie plăcută, mai ales pentru că la ora 23 nu eram singurul care alerga acolo. Am alergat până am fost informat de către agentul de pază că pista se închide. Am luat-o uşor spre casă, finalizând o alergare de 10 km.

Referitor la planurile de viitor, pentru anul acesta nu mi-am făcut un calendar cu competiţiile la care aş vrea să particip. Motivul este simplu, vreau să las alergarea pe locul 2, pentru a mă concentra pe principala mea prioritate din prezent. O prioritate care pe termen lung mă va ajuta să particip la cât mai multe competiţii de alergare. Dar până atunci e nevoie de multă muncă. Asta nu înseamnă că nu voi mai alerga, însă probabil voi participa la mai puţine concursuri anul acesta. Unul posibil este Semimaraton Novi Sad, la care am participat şi anul trecut, prin martie.


Run Ninja
Sursa foto: http://www.appszoom.com/android_games/arcade_and_action/run-ninja-running-games_decus.html

2 comentarii:

  1. ...chiar ma intrebam si eu ce locuri cu zapada ar fi de alergat .. c ala paltinisan o treime e zapada batucita(s a zicem ok) si in rest patinoar, gheata sau fleoscala inghetata .. total neplacut :(:(:(

    RăspundețiȘtergere

Recomandări