luni, 1 aprilie 2013

De Marathon (2012), cel mai bun film pe care l-am văzut în ultima vreme

Recent am văzut filmul olandez De Marathon. Este cel mai bun film pe care l-am văzut în ultima vreme. Şi nu mă refer doar dintre cele ce au legătură cu alergarea. Acest film combină excelent comedia cu drama. Este vorba de un grup de prieteni care lucrează la un atelier auto. Unul dintre ei este proprietarul şi a omis să-i anunţe pe restul că are datorii foarte mari pe care nu le va putea acoperi. În ziua în care aceştia află, încep să caute soluţii. După mai multe încercări nereuşite, le vine o idee care sfidează aşteptările oricui, chiar şi ale lor... se decid să particpe la Maratonul de la Rotterdam care urmează să se desfăşoare peste 6 luni din acel moment. Planul lor este ca până atunci să obţină o sponsorizare care să salveze soarta atelierului lor drag. Bineînţeles că nu vor găsi foarte uşor un sponsor deoarece nimeni nu-i ia în serios. Un motiv ar fi vârsta şi forma lor fizică deplorabilă. Până la urmă ajung la o înţelegere cu proprietarul unui magazin de maşini second hand, care le promite că va plăti datoria, cu o singură condiţie...


Bucuria pentru că au găsit sponsor dispare când îşi dau seama ce trebuie să facă, să alerge un maraton...


Norocul lor este că unul dintre colegii lor este fost alergător. Acesta se oferă să-i antreneze. Primul antrenament este cel mai solicitant pentru ei. Deşi nu este un antrenament de viteză sau intensitate maximă, durează cam un minut după care proaspeţii "maratonişti" se întorc extenuaţi. Dar antrenorul lor nu se lasă şi reuşeşte să-i mobilizeze pentru antrenamente viitoare, care dau rezultate deşi aceştia nu renunţă uşor la vechile lor proaste obiceiuri.


După multe antrenamente şi peripeţii, timpul trece şi vine ziua maratonului. Protagoniştii reuşesc să ajungă la linia de Start, după mai multe obstacole care le apar în cale. Dar dacă vor reuşi să ajungă vii la final, vă las pe voi să vedeţi. Iată şi trailer-ul, pentru toţi care înţelegeţi olandeza :))!




2 comentarii:

Recomandări