luni, 25 martie 2013

Novi Sad. Semimaraton 2013

Ieri, 24.03.2013, am participat la semimaratonul de la Novi Sad. Au mers mai mulţi oameni din Timişoara şi Arad, astfel că România a fost reprezentată cu succes.

Când am ajuns acolo, am observat că avem noroc de o vreme rece. Temperatura a fost de -2 grade pe toată durata concursului. Din punctul meu de vedere a fost un factor pozitiv, o vreme favorabilă pentru alergare. Traseul a fost unul bun, cu porţiuni pe malul Dunării, fără trafic rutier, cu puncte de revitalizare la 3 - 4 km.

Pentru mine a fost un semimaraton complicat. Deşi nu m-am simţit afectat la nivel cardio-respirator, după kilometrul 8 am simţit o durere constantă datorită unor bătături la un picior (din cauza vechilor pantofi de alergare). Aşa că a trebuit să scad puţin viteza în a doua jumătate a concursului deşi creierul îmi "poruncea" să mă opresc. Am fost puţin dezamăgit să văd cum iar ritmul cardiac începe să scadă, să mă simt odihnit dar să nu mai pot accelera din cauza durerii. Dar dacă e să privesc partea bună, în aceste condiţii am reuşit să menţin o viteză de 14,2 km/h cu un ritm cardiac mediu de doar 167 bpm (în condiţiile în care maximul meu este de 190 bpm).


Până la urmă am reuşit să ajung la linia de Finish, cu un timp de 01:28:50. Singurul meu regret este că puteam scoate un timp mult mai bun în condiţii optime. Acum nu au fost acele condiţii, deci sper să le am data viitoare. Dar m-am înveselit când am văzut medalia, este cea mai simpatică de până acum :)!


După concurs ne-am întâlnit mai mulţi din Timişoara şi am pornit în căutarea unei comori de care doar auzisem şi vroiam să ne convingem că există... pleskavita sârbească de la mama ei. Dar după ce am găsit-o, am realizat că este bună dar nu este atât de specială pe cât ne aşteptam.

Era să uit, la întoarcere am trăit senzaţii tari când am mers cu maşina pe linia de tren. Nu vă speriaţi (cum ne-am speriat noi în acel moment). Se pare că în Serbia e ceva normal. Era un pod cu semafor, pe care circulă trenul şi maşinile. Aşa putem măcar să spunem că ne-am întors dintr-o excursie cu peripeţii...

PS: S-au afişat rezultatele. Am ajuns pe locul 39 din 368 de participanţi. Dintre români am fost al 2-lea.


8 comentarii:

  1. Este un rezultat destul de bun Florine, felicitari si mult succes pe mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  2. 1500 de calorii!!!! de curiozitate, cat mananci dupa o cursa din asta? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideea e să mănânci carbohidraţi şi proteine după. Acum de exemplu am mâncat acea pleskavita sârbească. Dar nu-ţi închipui că exagerez cu mâncarea după. Acele calorii consumate în timpul concursului vin şi din ce am mâncat înainte de concurs. De exemplu, cu vreo 3 ore înainte mănânc paste sau fulgi de ovăz.

      Ștergere
  3. ce medalie nostimă :-)) Eu am fost la Debrecen :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitări! E frumos la Debrecen, eu am participat anul trecut la un semimaraton acolo.

      Ștergere

Recomandări