joi, 29 octombrie 2015

Florin Chindea, maseur la Runsilvania Wild Race 2015. Masaj din Timişoara la Răchiţele

Florin Chindea, maseur la Runsilvania Wild Race 2015. Masaj din Timişoara la Răchiţele

Pe data de 12 august am scris un articol despre următoarele evenimente sportive la care voi fi maseur. Acestea erau CEV Beach Volleyball Satellite Timisoara şi Runsilvania Wild Race. Despre turneul de volei am scris aici iar despre Runsilvania scriu acum. Între timp, am mai fost maseur oficial şi la alte două evenimente. Este vorba despre un Turneu caritabil de fotbal şi Petrovaselo Trail Run. Dar să revenim la Runsilvania Wild Race care a avut loc pe 15 august...

La ediţia de anul trecut am participat în calitate de alergător. Dar cum acest an l-am dedicat evoluţiei mele ca maseur, bineînţeles că am mers la Răchiţele având această calitate.

Am ajuns acolo alături de clasicul echipaj de Supermămici Alergătoare cu care am mers şi la alte competiţii, ca de exemplu la Maratonul Târnavei şi Petrovaselo Trail Run, despre care aminteam mai sus.

Florin Chindea, maseur la Runsilvania Wild Race 2015. Masaj din Timişoara la Răchiţele. Diana Amza şi Supermămici Alergătoare

Ne-am întâlnit cu foarte mulţi prieteni, din Timişoara şi din ţară. Bineînţeles că nu a lipsit echipa celor de la Alergotura, alături de care am fost anul trecut. Din păcate, anul acesta nu ne-am mai bucurat de gulaşul maestrului bucătar Vali Mureşan. Dar am recuperat cu sarmale şi alte mâncăruri tradiţionale de la Pesniunea Şuşman din Răchiţele.

O surpriză plăcută a fost să ne întâlnim cu Răzvan Gherghilescu şi Irina Chiriac (sau e invers?). Irina Gherghilescu ne-a făcut o surpriză plăcută, oferindu-ne cadou câte un exemplar al cărţii sale, 110 Trepte de Cunoaştere. Cartea a primit un review excelent de la pisicile mele :). Iar Răzvan, bineînţeles, miii-aaa făcut cadou o carte ilustrată cu pisici. Eu şi pisicile, vă Mulţumiau!

Florin Chindea, maseur la Runsilvania Wild Race 2015. Masaj din Timişoara la Răchiţele. Irina Ghergilescu - 110 Trepte de Conoaştere

Asta se întâmpla cu o zi înainte de concus. Firul epic a continuat aşa: am ajuns în Răchiţele, ne-am cazat la pensiune, am dormit, ne-am trezit de dimineaţă, am plecat spre locul evenimentului... unde bineînţeles că am şi ajuns!

Diana Amza şi Supermămicile au început să facă încălzirea iar eu am amplasat masa de masaj în apropierea liniei de Start / Finish. Am avut un mediu ambiant superb, în mijlocul naturii, similar cu cel de la evenimentul Depăşeşte-ţi Limitele, de pe Transalpina. Singura diferenţă este că la Răchiţele am făcut masaj la lumina Soarelui, nu a Lunii :).

Şi de această dată, pe lângă rolul de maseur, am fost şi fotograf. Era cât pe ce să fiu şi babysitter pentru Ana, fetiţa Dianei. Dar am scăpat deoarece Irina s-a oferit să aibă grijă de fetiţă până când Diana ajunge pe podium, adică până termină cursa...

Florin Chindea, maseur la Runsilvania Wild Race 2015. Masaj din Timişoara la Răchiţele. Banner Runsilvania

Florin Chindea, maseur la Runsilvania Wild Race 2015. Masaj din Timişoara la Răchiţele. Diana Amza şi Supermămici Alergătoare făcând încălzirea înainte de concurs

După încălzirea riguroasă făcută de Supermămici, lumea s-a adunat la linia de Start. Aici au primit toate sfaturile necesare de la acelaşi Jesus Christ Superstar, ca anul trecut. Acum am aflat că numele lui real este Pană de Vulpe. Anul viitor poate aflu şi care este porecla lui din buletin!

După ce şedinţa tehnică s-a încheiat, în scurt timp s-a dat Startul. Din acel moment aveam aproximativ 40 de minute până ajungea primul concuret de la proba scurtă. Mi-am alocat acel timp pentru a lua micul dejun deoarece de dimineaţă, în grabă, nu am apucat să mănânc. Aşa că am comandat la Pensiunea Şuşman meniul Exces Culinar cu de Toate. Spre surprinderea mea, eu încă eram la masă când primii concurenţi au ajuns, inclusiv Diana Amza.

A fost cea mai mare provocare de anduranţă pentru mine, când a trebuit să mănânc în grabă ultimele 5 sarmale. Dar mi-am depăşit limitele (stomacului) şi am trecut linia culinară de Finish. Apoi au urmat vreo 6 ore de masaj. Ca de obicei, nici nu am simţit cum a trecut timpul. Poate şi datorită mediului ambiant superb...

Florin Chindea, maseur la Runsilvania Wild Race 2015. Masaj din Timişoara la Răchiţele. Peisaj Masaj 01

Florin Chindea, maseur la Runsilvania Wild Race 2015. Masaj din Timişoara la Răchiţele. Peisaj Masaj 02

Cei de la Alergotura au vrut să fie clar din ce club fac parte! Alături de ei, au ajuns pe masa mea de masaj mulţi alţi prieteni din lumea alergării, pe care i-am cunoscut în anii ce-au trecut, când am participat şi eu în calitate de alergător... Timpul zboară, evoluăm, ne schimbăm dar rămânem aceiaşi...

Am stat de vorbă cu Florin Simion, alergător şi blogger din Bucureşti şi cu Zsolt Kovacs (pe care l-am cunoscut în 2013 la Hercules Maraton), unul dintre cei mai buni alergători montani din ţară (şi nu numai). Am avut plăcerea să-i întâlnesc şi pe Cozmin şi Simona Ardelean de la 360 Spot. Nu în ultimul rând, la fel de numeroşi ca membrii Alergotura, au fost şi prietenii din Arad, din clubul Experienţa Multisport.

După cele 6 ore în care am făcut masaj, am aşteptat festivitatea de premiere alături de Supermămici. În mod normal am fi plecat mai repede dar Diana Amza a ajuns pe podium. Aşa că nu puteam rata premierea.

Florin Chindea, maseur la Runsilvania Wild Race 2015. Masaj din Timişoara la Răchiţele. Diana Amza şi Ana pe Podium

Da, vezi bine, premiul pentru Locul 1 a fost o fetiţă! Locurile 2 şi 3 au primit un căţeluş şi o pisică! Glumesc, evident! În braţele Dianei este Ana, la fel de fericită ca mama ei. În acea zi ambele au fost la înălţime!

După ce s-a încheiat festivitatea de premiere, am mai socializat puţin, după care am pornit spre Timişoara. Ne aştepta un drum lung şi greu, pe timp de noapte. Adevărata provocare abia începea pentru Diana. După efortul depus la concurs, mai avea de condus aproximativ 285km după ce se înserase. Dar până la urmă am ajuns cu bine!

La final vreau să mulţumesc tuturor celor implicaţi, de la organizatori la participanţi! Tot ce pot să-i spun lui Pană de Vulpe este că şi ediţia asta a fost Blană de Urs, adică reuşită! Mulţumesc şi Evei din Arad pentru ciocolată! Ai făcut o Supermămică fericită! Nu, nu era pentru mine ciocolata :))! Şi bineînţeles, mulţumesc, Supermămici, pentru o excursie frumoasă ca voi!

Ne revedem la ediţia viitoare, asta dacă nu dedic următorul an pentru noua mea afacere cu pisici :P!

Florin Chindea, maseur la Runsilvania Wild Race 2015. Masaj din Timişoara la Răchiţele. Peisaj cu brazi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări