marți, 20 mai 2014

Florin Chindea - maseur. Am primit diploma pentru masaj de relaxare si anticelulitic

Florin Chindea - maseur. Am primit diploma pentru masaj de relaxare si anticelulitic

După cum unii poate ştiţi, de ceva vreme am descoperit o nouă pasiune, masajul. Anul trecut am avut o perioadă de căutare. Îmi doream să descopăr ceva nou, care să mă reprezinte şi să-mi placă, în aşa fel încât pe viitor să nu simt că "merg la muncă". În acelaşi timp, îmi doream să devin bun la ceva, să pot construi o carieră, nu doar să am un loc de muncă. Am învăţat din greşelile trecutului că nu mă reprezintă locurile de muncă statice, la birou. Iar din reuşitele trecutului am învăţat ce mă reprezintă... activităţile fizice, mişcarea şi abilităţile pe care le dezvolt prin antrenament repetat. Asta am învăţat de la cea mai bună călăuză din ultimii ani... alergarea.

Am ajuns la conculzia că în viaţă este important să ştii la ce eşti bun... dar şi mai important este să ştii la ce NU eşti bun. În felul ăsta nu rişti să te desconsideri din cauza domeniului de activitate care nu este compatibil cu profilul tău. După cum spunea Albert Einstein, fiecare om este un geniu. Însă dacă accepţi să lucrezi într-un domeniu în care nu eşti bun, te vei considera prost toată viaţa.

Florin Chindea - maseur. Am primit diploma pentru masaj de relaxare si anticelulitic. Einstein - genius
Sursa foto: http://inspir.me
După o scurtă cercetare, am aflat că există cel puţin 9 tipuri de inteligenţă. La mine se pare că este predominantă inteligenţa cinetică. Asta raportată la alergare, masaj şi alte activităţi similare. Însă talentul pentru scris cred că are legătură cu inteligenţa verbală şi cea intrapersonală. Şi având în vedere că nu sunt un geniu în sensul clasic, nu mă pot lăuda că inteligenţa intelectuală este punctul meu forte. În schimb, predomină inteligenţa emoţională. Nu ştiu dacă este bine sau rău. Încerc doar să mă folosesc de toate informaţiile pentru a putea avea o viaţă frumoasă.

Tot din experienţele trecutului am învăţat că o diplomă poate să nu reprezinte nimic. Nu este o dovadă clară a competenţei unui om. Este doar o bucată de hârtie care atestă că ai fost la o şcoală. Am observat acest lucru după ce am primit diploma de licenţă de la Facultatea de Drept, pe care am terminat-o la insistenţa familiei. Analizând acum în funcţie de profilul meu, nu am nici o legătură cu acel domeniu. Dar uneori familia îţi poate face mult rău din intenţii bune... Asta când eşti prea tânăr şi nu eşti conştient de calităţile şi defectele tale. Mă bucur că am depăşit acea perioadă şi mi-am găsit propriul drum.

Poate vă întrebaţi cum am descoperit masajul. Anul trecut, încercam să găsesc un domeniu apropiat cu alergarea sau sportul în general. Dar în acel moment încă mai aveam urme de detergent de la spălarea pe creier primită de la familie, implicit consideram că "trebuie să faci o Facultate" pentru a schimba domeniul de activitate. Aşa că m-am înscris la Facultatea de Sport, secţia de Kinetoterapie. Un singur aspect pozitiv am simţit cu această ocazie, faptul că am reuşit să intru la buget, fără taxă. A fost cumva o realizare de care aveam nevoie, mi-am demonstrat că pot să intru printre cei mai buni.

Dar bucuria a dispărut în scurt timp după începerea anului şcolar, când m-am lovit de acelaşi sistem învechit de învăţământ. Pe scurt, multe materii inutile, mulţi profesori plictisiţi. Bineînţeles că nu generalizez, existau materii utile şi profesori pasionaţi... dar mai puţini. Însă ce a contat pentru mine a fost cursul de masaj de la această Facultate. Întradevăr, un curs la care am prins bazele masajului, destul de superficial aş putea spune. Dar a fost semnalul de care am avut nevoie. Am văzut că înţeleg foarte uşor şi nici nu simt cum trece timpul. În acel moment am realizat că nu are rost să pierd 3 ani din viaţă pentru a mai termina o Facultate. Mi-am spus "Vreau să fiu maseur! Ce trebuie să fac pentru asta?"... iar răspunsul a fost "Cursuri de calificare şi mult antrenament!".

Aşa că am renunţat la Facultate. Cu acea ocazie am învăţat o lecţie importantă: Uneori este mai bine să renunţi decât să mergi înainte "ca berbecul", dacă pe parcurs descoperi şi alte aspecte. Imediat ce mi-am retras dosarul, m-am înscris la o şcoală pentru formarea adulţilor, la cursul cu numele Masaj de relaxare şi anticelulitic. Am pornit cu un avantaj din start datorită cursului de masaj făcut la Facultate. În scurt timp am ajuns să fiu printre cei mai buni de la curs. Dar asta nu pentru că aş fi eu vreun maestru. Diferenţa a făcut-o practica obsesivă din fiecare zi, în afara cursului, oferind şedinţe gratuite de masaj la foarte mulţi prieteni. Dar nici această practică nu era posibilă dacă nu aveam o profesoară foarte bună, care să-şi dea interesul pentru pregătirea noastră. Această profesoară se numeşte Oana Malcoci şi îi mulţumesc pentru răbdarea şi profesionalismul de care a dat dovadă!

Spuneam mai sus că o diplomă poate să nu reprezinte nimic. Întradevăr, acum mă bucur de cea recent primită, mai ales pentru nota 10 scrisă frumos pe ea. Dar asta nu înseamnă nimic, mai ales într-un domeniu în care contează priceperea practică. Aşa că, nota 10 crează o responsabilitate. Va trebui să demonstrez în fiecare zi că o merit.

Acum mă bucur de această lume nouă, care îmi deschide noi orizonturi. Fiind într-un mediu predominat de sportivi, datorită alergării şi masajului, am reuşit să creez noi conexiuni cu oameni minunaţi. Cumva, acest lucru m-a ajutat şi pe mine, am intrat în noi relaţii sociale care mi-au ridicat moralul şi buna dispoziţie. Mă simt privilegiat pentru că pot să fac ce îmi place, alături de oameni care-mi plac. De exemplu, în weekend-ul trecut am fost la Gărâna Run în calitate de maseur pentru nişte prieteni. A fost o experienţă minunată şi în nici un caz nu am simţit că am mers "la muncă", ci mai degrabă în excursie. Pe viitor mi-ar plăcea să ajung şi la alte competiţii în rolul de maseur, fie pentru persoane particulare, fie în colaborare cu organizatorii. Dar până atunci, îmi voi desfăşura activitatea în Timişoara. Cei interesaţi pot să mă contacteze completând formularul de contact de pe acest blog.

La finalul acestui articol spuneam: "... faceţi cunoştinţă cu Florin v2.0... Smaller, faster!". Acum vă spun: "Faceţi cunoştinţă cu Florin v3.0... Maseur, Maratonist, Blogger!"

Florin Chindea - maseur. Am primit diploma pentru masaj de relaxare si anticelulitic. Mens Sana Corpore Sano
Poză de la Alba Iulia City Race 2014
La final vreau să mulţumesc celor care au contribuit la evoluţia mea în această perioadă:

După cum spuneam, Oana Malcoci, mulţumesc pentru tot ce m-ai învăţat!

Bogdan Umanschi, mulţumesc pentru sfaturile pe care mi le-ai dat şi manevrele de masaj pe care mi le-ai arătat când nu aveam încredere în mine. Datorită ţie am trecut de la stadiul de victimă la cel de om de acţiune. Discuţia pe care am avut-o imediat după ce am alergat cei 86 km, pot spune că a influenţat evoluţia mea de până acum.

Radu Papadopol, mulţumesc pentru înţelepciunea ta. Sunt onorat pentru că îmi eşti "sensei" şi "om din viitor"! Dacă nu erau sfaturile tale, încă eram într-un stadiu inferior de conştiinţă. Şi sunt... conştient... că mai am mult de urcat...

Familia Mureşan, mulţumesc pentru respect, înţelegere şi ospitalitate. Şi pentru pizza şi bere, evident :).

Şi bineînţeles, mulţumesc tutror prietenilor care au acceptat la început efortul de a sta întinşi pe masa de masaj, pentru ca eu să pot exersa! Fără voi îmi era imposibil să evoluez...


În continuare, dacă apreciezi ceea ce fac, mă poţi ajuta distribuind acest articol pe reţelele sociale.

Mulţumesc!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări